Lumia 640 XL’in Özelliklerinde Yükseltmeye Gidiliyor

Lumia 640 XL

Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Lumia 640 XL’nin özelliklerinde yükseltmeye giden Microsoft, bu yenilenmiş versiyonu belli bölgelerde satışa sunacak

Yeni amiral gemisi akıllı telefonlarının çıkışı için yeni işletim sistemi Windows 10’un çıkışını bekleyen Amerikalı teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz hafta düzenlenen Mobile World Congress 2015 kapsamında üst düzey bir akıllı telefon tanıtmamış olsa da, etkinliği tam anlamıyla boş geçmedi ve yeni orta seviye akıllı telefonları Lumia 640 ve Lumia 640 XL‘yi fuar kapsamında resmi olarak tanıttı.

Lumia_640_XL

5.7 inçlik dev ekranıyla son dönemde hızla yükselen phablet kategorisine giren ve Lumia 1320’nin halefi olarak lanse edilen Lumia 640 XL şimdiden bazı bölgelerde satışa sunulmuş olsa da, Microsoft’un telefonun özelliklerinde yükseltmeye gitmeyi planladığı ortaya çıktı. Bir süredir üst düzey bir akıllı telefon piyasay sürmeyen Microsoft’un bu açıklığı Lumia 640 XL‘la kapatmak istediği ve daha gelişmiş özelliklere sahip yeni bir versiyonun önümüzdeki dönemde piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

İlk olarak Çin’de satışa sunulacak olan bu yenilenmiş Lumia 640 XL‘in 1 GB RAM ve 1.2 GHz Snapdragon 400 işlemciye sahip olan orijinal versiyonun aksine, 2 GB RAM ve 2.2 GHz’lık yeni bir işlemciye sahip olacağı belirtiliyor. Bu yenilenmiş versiyonda yapılacak bu iki değişikiğin hali hazırda etkileyici donanımsal özelliklere sahip olan Lumia 640 XL’ı Lumia 1320’nin halefine yaraşır bir akıllı telefon haline getirmesi bekleniyor.

Huawei Ascend P8 Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı