CryEngine Çok Yakında Linux’a da Taşınacak

CryEngine Yakında Linuxa Taşınacak

Far Cry, Crysis ve Ryse: Son of Rome gibi etkileyici grafiklere sahip oyunlarda kullanılan CryEngine oyun motoru, çok yakında Linux’a da taşınacak.

Oyun dünyasındaki etkinliği her geçen gün artan Steam platformunun desteğini aldıktan sonra oyun yapımcıları ve yayımcı firmalar için daha cazip bir hal alan Linux işletim sistemi, şimdi de Crytek‘in ilgisini çekmeyi başardı. Far Cry, Crysis ve Ryse: Son of Rome gibi başarılı oyunlarının yapımından sorumlu olan Crytek stüdyosu, bu oyunlarda da kullandığı CryEngine oyun motorunu Linux’a taşımaya hazırlanıyor.

CryEngine

Bir süre önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Crytek yetkilileri CryEngine oyun motorunu Linux’a taşımak istediklerini açıklamış, fakat aradan geçen sürede konu hakkında herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Crytek’in yaşadığı finansal problemler göz önüne alındığında bu projenin şimdilik iptal edildiği düşünülmüş olsa da, Crytek oyun motorunu Linux’a taşımaktan vazgeçmemiş gibi görünüyor.

Steam veri tabanında tespit edilen yeni bilgilere göre CryEngine geliştirme araçları çok yakında Linux‘a da taşınacak. Far Cry, Crysis ve Ryse: Son of Rome gibi daha önce piyasaya sürülmüş oyunların bu durumdan etkilenmesi beklenmese de, oyun motorunu kullanan yeni oyunların Linux kullanıcılarıyla buluşması artık çok daha kolay olacak.

Windows 10 Yeni Bir Neslin Başlangıcı Olacak