Cortana Her Yerde!

Cortana Her Yerde

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft’un sanal asistanı Cortana’ya tüm platformlarda uyumluluk getiriliyor.

Son dönemlerin popüler konularından olan dijital asistanlar hayatımıza girmeye başladı. Şüphesiz sektörün önde gelen iki ismi Siri ve Cortana.

Cortana Her Yerde!

Microsoft, sanal asistanı Cortana’yı tüm platformlarda yaygın hale getirmeyi planlıyor. iOS ve Android sürümlerininde yakında aktif olacağı belirtiliyor. Sadece PC platformu değil, iOS ve Android platformları içinde gelecek olan dijital asistanın yazılımcıları bunun için ekstra işletim sistemlerine gereksinim duyduklarını söylemelerine rağmen, Reuter’ın elde ettiği bilgilere göre Cortana, iOS ve Android platformlarını destekleyen tüm mobil cihazlarda bağımsız bir uygulamayla çalışacak.

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft’un araştırma müdürü olan Eric Hovitz tarafından yapılan açıklamalarda şirketin yıl içinde Cortana ile ilgili büyük planlarının olduğunu dile getirdi. Dijital asistanın ilk olarak mobil sistemde, gelen e-mailleri okuyup aktarabilme yetisine sahip olması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Hovitz, Einstein kod adında Cortana’dan daha gelişmiş bir yapay zeka sistemi üzerinde çalıştığı söyleniyor. Einstein ile ilgili çok fazla detay bulunmasa da hali hazırdaki asistanın becerilerini geliştirmek için üretilmiş bir üst yazılımın ürünü olarak adlandırılabilir.

Hovitz, dijital asistanın çok daha fonksiyonel olması üzerinde çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek, Windows 10’un final sürümüyle birlikte tüm akıllı telefon ve tabletlerde kullanılabilir olacağını belirtti.

CIA, Apple’ın Peşinde!