Command & Conquer Remastered Collection 5 Haziran’da çıkıyor

Command & Conquer Remastered Collection

Gerçek zamanlı strateji alanında çığır açan, türün en önemli oyun serilerinden kabul edilen Command & Conquer koleksiyoncuları ve retrocuları sevindirecek bir seriyle geri dönüyor.

Command & Conquer Remastered Collection, popüler oyunun ilk bölümlerini, modern teknolojiyle yeniden düznleyerek oyunculara sunuyor. Eski oyunları oynayamamış yeni nesil oyuncular kadar, eski oyuncular da kolleksiyon tadındaki bu yeni oyun serisine ilgi gösterecek gibi görünüyor.

Command & Conquer Remastered Collection hem dijital hem kutuyla çıkacak

Kolleksiyon olarak satışa sunulacak Command & Conquer Steam ve Origin üzerinde satışa çıkacak. Kolleksiyonda Command & Conquer: Tiberian Dawn ve Red Alert, ayrıca Covert Ops, Counterstrike ve The Aftermath oyunları ile bunların DLC’leri yer alacak.

Tüm bu oyunlar piyasaya çıktığı dönemde hem gelişmiş RTS sistemleri hem de oyunlar için profesyonel aktörlerle çekilmiş oyun içi videolarıyla büyük beğeni toplamıştı.

Aynı zamanda, video oyunlarının dev birer prodüksiyona dönüşebileceğini de gösterip milyonlarca insanın video oyunlarına bakışını değiştirmişti.

Facebook 529 milyar dolarlık ceza alabilir

Kolleksiyon serisinn geliştirilmesine destek olan yapımcı ise Petroglyph Games. Petroglyph Games orijinal C&C oyununu geliştiren Westwood Studios’un eski çalışanlarının kurduğu oyun stüdyosu olarak biliniyor.

Petroglyph Games’in kurucularının ilk C&C oyunlarının yapımında şahsen görev almış kişiler olması da, önemli bir detay. Böylece, oyunları 20-30 sene önce geliştiren orijinal ekip, kendi oyunlarını yeniden güncel teknolojilere adapte edip hayata döndürmüş oldu.

Oyunun satış fiyatı 20 dolar olacak. Ancak dijital edisyonun dışında koleksiyon değeri olan, 30 sene önceki gibi, kutulu edisyonu isteyenler için 60 ve 150 dolarlık iki farklı versiyon da yer alacak.

Command & Conquer Remastered Collection