Clubhouse, Android uygulamasının beta testine başladı

Clubhouse, Android uygulamasının beta testine başladı

Clubhouse artık iOS’a özel değil. Şirket, yalnızca davetli sesli sohbet uygulamasının beta sürümünü Android kullanıcılarına sunmaya başladı. Şu anda yalnızca ABD’deki insanlar Android cihazlarına yükleyebilecek, ancak uygulama diğer İngilizce konuşulan pazarlara ve ardından önümüzdeki günlerde ve haftalarda dünyanın geri kalanına doğru yol alıyor.

Hizmet, geçtiğimiz yıl sesli konuşmaları popüler hale getirdi ve her odanın kendi konuşmacıları, dinleyicileri ve konuşma ayrıcalıklarını kullanabilen moderatörleri vardı. Bir grup dinleyiciyle yalnızca canlı sesli şovlara ev sahipliği yapmak isteyenler için harika bir platform. Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi ünlü şahsiyetler daha önce uygulamada konuşmacı olarak yer aldı. Sıradan insanlar bile başkalarının katılabileceği odalar oluşturabilir. Yalnızca ses içeren bir alan, her gün birden fazla görüntülü toplantıya veya sınıfa katılmak zorunda kalmaktan sıkılanlara çekici gelebilir. Clubhouse, lansmanından bu yana o kadar popüler hale geldi ki, bir dizi başka teknoloji şirketi artık kendi sesli sohbet uygulamalarını ve özelliklerini yaratmanın tam ortasında. Twitter, bu ayın başlarında Spaces’a erişimi genişletti ve 600 veya daha fazla takipçisi olan kullanıcıların kendi odalarını barındırmasına izin verdi. Facebook, Messenger özelliği haline gelebilecek bir sesli sohbet deneyimi geliştiriyor. Spotify kısa süre önce bir “canlı ses deneyimi” planlarını duyururken, Reddit Soru-Cevap, AMA’lar ve daha fazlası için ses odaları başlattı.

Clubhouse, Android uygulamasının beta testine başladı

Clubhouse’un artan rekabetin ortasında kullanılabilirliğini artırma zamanı. Şirket, büyümesini ölçülü tutmak istiyor ve davet sistemini koruyacak. Başka bir deyişle uygulamaya erişebilmek için, önce mevcut bir kullanıcıdan davet almanız gerekecek. Bununla birlikte, şirket, bu yaz bekleme listesine alınan milyonlarca iOS kullanıcısına uygulamaya erişim sağlamaya başlayacağına söz verdi. ABD dışındaki Android cihaz sahipleri ise, uygulama kendi ülkelerinde çıktığında Google Play’deki Clubhouse sayfasından bildirim almak için kaydolabilirler.

Honor Play 5 lansman tarihi onaylandı