Cisco, Yeni Ürünlerinden ve Akıllı Tv Dünyasındaki Hedeflerinden Bahsetti

cısco

Televizyon alanında yapılan yenilik çalışmalarına ev sahipliği yapan dev firmalardan birisi de Cisco’dur. Kendisi ödemeli TV alanında ki yeni ürünlerini geçtiğimiz günlerde tanıttı. Tanıttığı ürünler televizyon teknolojisinin sadece izleme aracı değil, aynı zamanda online dünyaya bağlantı aracı olarak kullanılmasının önünü açıyor.

İnterneti ve televizyon teknolojisinin buluşmasını sağlamak için geliştirilen ödemeli TV dediğimiz Pay-TV kelimesini bu aralar daha sık duymaya başladık diyebiliriz. Cisco firması da IBM 2013 fuarında bu alanda yeni geliştirdiği ürünlerle ödemeli TV kullanımını daha cazip hale getirdi. Cisco firması, ürünlerini tanıtım sırasında yaptığı bir araştırmayı da misafirlerle paylaştı. Yapılan araştırmadan elde edilen sonuçlara göre dünya üzerinde yaklaşık olarak 300 milyondan fazla evde Cisco teknolojisine sahip kullanıcı var. Cisco dünya üzerinde 150’den fazla iletişim operatörüyle çalışmakta. Yaklaşık geliri de 80 milyar dolar.

cısco

Cisco firması televizyon teknolojileri üzerinde ki hedeflerinden de kısaca bahsetti. Televizyon aracının sadece izleme yönünün değil, internet kullanımı ile bağdaştırılıp, diğer akıllı uygulamaların ve dijital imkanlarının da kullanıcılara rahat bir şekilde aktarılmasını hedeflediklerini söyledi. Cisco yaptığı araştırmalar neticesinde dünya üzerinde televizyon kullanıcı sayısının çok fazla olduğu ancak bu kullanıcıların hala televizyonların sadece seyretme fonksiyonunu kullandıklarını anlattı. Büyük bir piyasanın olduğunu anlatan Cisco, her haneye akıllı televizyon teknolojisini getirmeyi istiyoruz dedi.

Ödemeli Tv operatörleri ile televizyon teknolojisini daha eğlenceli ve fonksiyonel hale getiren Cisco, ağ dolaşımı imkanı sunan cihazların video niteliğine sahip olması ve video konusunda kaliteli deneyim elde etmek isteyenlere sunduğu çözümlerde liderliğini korumaktadır.