Google Android TV üzerinde çalışıyor! Duyuru çok yakında gelebilir!

Android TV

Google’ın Android TV üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Sabrina kod adlı bu TV’nin tüm özellikleri de şimdiden sızdı. İşte detaylar.

Google, uzun bir süredir Chromecast cihazları ile akıllı olmayan TV’leri bile akıllandırmaya devam ediyordu. Ancak Apple TV gibi bir rakibinin olması Google’ın işini zorlaştırıyordu. Google’ın da bu yıl bir aksilik olmaz ise Android TV modeli ile karşımıza çıkacağı söyleniyor. Apple TV formunda olacak olan bu cihaz, akıllı kumandası ile tüm kontrolü kullanıcıya bırakacak.

Mayıs ayının en hızlı Android telefon modelleri!

Bildiğiniz gibi Chromecast sahipleri TV’yi yönetmek için telefon kullanması gerekiyordu. Google bu noktada atılım yapıp fiziki bir kumanda ile karşımıza çıkacak. Siyah, beyaz ve pembe renk seçenekleri ile gelmesi beklenen bu TV’nin Ekim ayındaki Pixel etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Sabrina kod adına sahip olan bu TV’nin Pixel TV olarak isimlendirilme ihtimali de bulunuyor.

Google Asistan butonunun yer alacağı kumanda da sesli asistan ile dilediğiniz her şeyi yapabileceksiniz. Örneğin YouTube‘dan şu kanalı aç veya Netflix‘ten şu dizi/filmi aç dediğinizde direkt olarak komut yerine getirilecek.

Android TV

Kumanda oldukça sadece olacak. Üst bölümünde navigasyon butonlarının yer aldığı yuvarlak bir çember bulunacak. Alt tarafta ise geri dönme butonu, ev butonu, favoriye ekleme butonu, başlat/duraklat butonu ve sessize al butonu yer alacak.

99 dolar fiyat bandını geçmeyeceğini düşündüğümüz bu kumandanın Type-C ile şarj edileceğini belirtelim. Bakalım Google, Apple TV’ye rakip olmak için kendi stream tabanlı bir dizi/film servisi kuracak mı?