Çin 6G için geri sayıma geçti!

Çin 6G kullanımı

5G’de dünyanın en ileri teknolojilerine sahip olan Çin şimdi de 6G için geri sayıma geçti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Telekomünikasyon konusunda dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Çin 6G ile ilgili testlere başladığını duyurdu. Bilindiği üzere 5G tarafında da en kapsamlı çalışmalar Çin’de yapılmıştı. Hatta Huawei pek çok önemli ülkenin 5G alt yapısını inşa etmek için anlaşmalar imzalamıştı. Fakat ABD’nin baskısı sonrasında bazı ülkeler bu anlaşmaları feshetti.

Huawei’nin 5G tarafında rakiplerinin en az 2 yıl önünde olduğu belirtiliyordu. Fakat araya giren pandemi süreci ve ABD’nin Huawei’ye ambargo koyarak 5G’nin yayılma hızını engellemesi, Huawei ile rakipleri arasındaki farkın da kapanmasına zemin hazırladı.

Çin 6G için geri sayıma geçti!

Çin 5G teknolojisinde belli bir yol kat ettikten sonra gözünü 6G’ye dikti. Şu sıralar geliştirme aşamasında olan 6G teknolojisi ile internet hızı inanılmaz seviyelere ulaşacak. Bir filmi indirmek sadece 1 saniye sürecek. Belki de 1 saniyeden de az.

Çin 6G teknolojisi için ilk somut testleri 2030 yılında yapmayı planlıyor. Yani 6G için önümüzde hayli uzun bir dönem olduğunu söyleyebiliriz. Zaten henüz 5G teknolojisi bile tam olarak olgunlaşmış değil. Türkiye de dahil pek çok ülke henüz 5G teknolojisi ile tanışmadı.

Dolayısıyla 5G’nin yaygınlaşıp hızlanması için de henüz zaman var. Muhtemelen 6G’nin yaygınlaşması için de en az 15 yıl gerekecektir.

Twitter özgürlük paylaşımı sosyal medya gündemine bomba gibi düştü