Chrome yakında PDF’leri yüksek sesle okunabilecek bir metne dönüştürebilir

Google Chrome son yıllarda gelişmeye son hız devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Görme azlığınız varsa Google Chrome yakında PDF’lerle etkileşimi kolaylaştıracak. İşte tüm detaylar.

Şirket, Chrome için özellikle yüksek sesle okunmasını istiyorsanız, PDF’leri daha erişilebilir hale getiren metne dönüştürebilen OCR (optik karakter tanıma) teknolojisini ekliyor. Araç ayrıca resim açıklamaları da sağlayacak. Google, özelliğin “önümüzdeki aylarda” kullanıma sunulacağını söylüyor. Şirket ayrıca, hangi platformların yükseltmeyi alabileceğini söylemese de, bu yıl içinde işlevselliği Chrome’un ötesine genişletmeyi planlıyor. Google’dan daha fazla ayrıntı istendi ve cevaplandığında burada paylaşacağız.

Chrome yakında PDF'leri yüksek sesle okunabilecek bir metne dönüştürebilir

Giriş, okul Chromebook’ları için uygulama lisanslamayı ve ABD’de Adobe Express’e ücretsiz erişimi içeren daha geniş bir eğitim kampanyasının parçası olarak geliyor. Yöneticiler, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin Chromebook’larında nelere erişebilecekleri üzerinde de daha sıkı kontrole sahip olacak. Öğrencilerin, testlerde kopya çekmelerine yardımcı olabilecek üretken yapay zeka araçları gibi belirli web sitelerinden metin kopyalayıp yapıştırmalarını yasaklayabilirler. Bu arada kullanıcılar, OS’de nerede olurlarsa olsunlar kameralarını veya mikrofonlarını daha kolay kapatabilecekler.

Sesli okuma PDF özelliği, görme sorunları olan öğrencilerin taranmış sınıf materyallerini veya gerekli araştırma makalelerini daha kolay okuyabilecekleri sınıflar için tasarlanmış. Bununla birlikte, bu aynı zamanda interneti genel olarak halk için daha erişilebilir hale getirecek. Web sitelerinin hizmet şartlarını veya diğer önemli bilgileri PDF’lere koyması alışılmadık bir durum değil. Yükseltme, bu bilgiyi daha fazla kişinin erişimine açacak.

Google DeepMind, denetim olmadan kendi kendine çalışan AI robotunu tanıttı