ChatOn verileri altüst etti

chatOn

Cep telefonlarında hiç şüphesiz en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alan mesajlaşma programları. BBM ve WhatsApp’ ın piyasaya hükmeden uygulamalar olsa da, yeni çıkan uygulamalar ile rekabet kızışıyor. Pazardan pay almak isteyen en büyük rakip ise ChatOn.

Samsung, akıllı telefonlarından sonra artık  hazırladığı uygulamalarla da adından söz ettiriyor. Elde edilen en önemli bilgi, Android, iOS ve BlackBerry 10 sistemlerinde ücretsiz olarak indirilebilen sohbet uygulaması ChatOn’un kullanıcı sayısının 100 milyonu geçtiği. Samsung’un bu uygulaması, 63 dilde çalışabiliyor ve 237 ülkede hizmet veriyor. Yapılan açıklamada, elde edilen bu 100 milyon kullanıcının yarısının son 4 aylık dilim içerisinde sağlandığı bildirildi. chatOn

ChatOn’ un en popüler olduğu ülkeler arasında ise Hindistan, Çin ve Amerika olarak gösterildi. Popülaritesinin ise Avrupa ve Orta Doğu pazarında arttığı kaydedildi. Yapılan bu açıklama ile Samsung’un ChatOn’u, sohbet uygulamaları kategorisinde önemli bir paya sahip oldu.

60 milyon civarı kullanıcı sayısı bulunan BBM’ in Android ve iOS ile kullanıcı sayısını katlaması bekleniyor. Sektörün öncüsü ise, hali hazırda 250 ülkede 300 milyon kullanıcıya hitap eden WhatsApp. WhatsApp uygulamasına yetişmesi zor gözükürken, BBM ile ChatOn arasında geçeceği belli olan bu sohbet uygulaması savaşını kimin kazanacağı merak konusu.