“Charlie parmağımı ısırdı” videosu YouTube’dan sonsuza kadar kaldırılabilir

"Charlie parmağımı ısırdı" videosu YouTube'dan sonsuza kadar kaldırılabilir

Bir zamanlar YouTube’da en çok görüntülenen video olan “Charlie Parmağımı Isırdı”, platformdan sonsuza dek ayrılıyor olabilir. Koleksiyoncu 3F Müzik, bir bebeğin kardeşinin parmağını ısırıp kıkırdatmasını gösteren 56 saniyelik videonun bir NFT’sini 760.999 dolara aldı.

Müzayedeyi düzenleyen Origin Protokolü, yaptığı açıklamada, planın orijinal videoyu YouTube’dan kaldırmak ve ardından “blockchain’de anma haline getirilmesi” olduğunu söyledi. Şu anda orijinal “Charlie Parmağımı Isırdı” hâlâ YouTube’da, ancak listelenmemiş. 883 milyondan fazla görüntülemeye sahip. Bir çok NFT’nin ve Overly Attached Girlfriend memlerinin de sahibi olan 3F Music, iki kardeş Harry ve Charlie Davies-Carr ile 2007 videosunun bir parodisini yaratma şansına sahip olacak. Açık artırma web sitesine göre, müzayedeyi kazanan, şu anda 15 ve 17 yaşında olan erkeklerle “klasik klibin komik bir modern zaman yorumunu yeniden yaratabilir”. 2010 yılına gelindiğinde, “Charlie Parmağımı Isırdı” Davies-Carr ailesine yeni bir ev satın alacak kadar para kazandırmıştı.

"Charlie parmağımı ısırdı" videosu YouTube'dan sonsuza kadar kaldırılabilir

Viral hitin onuncu yıldönümünü kutlayan bir videoda, çocukların babası Howard Davies-Carr, videonun ne kadar kazandıracağına dair makul bir beklentiye sahip olduğunu söylendiğini söyledi. Yaklaşık olarak “1 milyon sterlin (1,4 milyon dolar). Rakam, bir NFT olarak sattıktan sonra bundan daha yüksek olabilir. Ancak, 3F Music’in videoyla ne yapmayı planladığına bağlı olarak, sonuç olarak video hakkında bir parça internet geçmişi kaybolabilir. Efsaneyi izlemek için son zamanlarda olabiliriz.

TP-Link M7000 4G LTE Mobile Wi-Fi ile gezici kablosuz ağınızı oluşturun