Telefonunuzun pilini bitiren yeni bir Android uygulama virüsü keşfedildi

Android uygulama virüsü

Cep telefonunuzdaki pilin çok kısa bir süre içerisinde bitmesine neden olan, yeni bir Android uygulama virüsü tespit edildi. Bu virüs, aynı zamanda reklem veren kişilerin de mağdur olmasına yol açıyor.

Daha önce defalarca, uygulama virüslerini duymuşssunuzdur. Bu seferki o kadar farklı ki, uygulama geliştiricileri bile oldukça şaşkın. Kripto para madenciliğini cep telefonunuz üzerinden yapan virüslere benzer olduğunu söyleyebilmekle birlikte, hedef konusunda diğer virüs türlerinden ayrıldığı da bir gerçek.

Android uygulama virüsü, arka planda reklam çalıştırıyor

Reklam verenler genellikle, reklam gösterimi başına belirli bir ücret ödemesi yapmak zorundadır. Araştırmacıların yeni keşfettiği bu virüs, arka planda reklam videosu oynatıyor. Bu video sessiz olduğu için kesinlikle hiçbirşey fark etmiyorsunuz. Normal şartlarda kullanabildiğiniz RAM miktarı, neredeyse yarı yarıya düşüyor.

Android uygulama virüsü bulundu

Uygulama virüslerinin yarattığı hasarları şu şekilde sıralamak mümkün;

  • İnternet paketinizin çok hızlı bitmesine neden oluyor.
  • Kullanabileceğiniz RAM miktarını neredeyse yarı yarıya düşürüyor.
  • Reklam verenlerin, kendi reklamlarının izlendiğini sanmasına yol açıyor.
  • Pil ömrünün yarı yarıya azalmasına neden oluyor.

Bunlar içerisinde en fazla problem yaratan genellikle, batarya ömrü oluyor. Konuyla ilgili uygulama geliştiricilerinden ziyade, reklam şirketlerini eleştirmek gerekiyor. Sonu ve sınırları belli olmayan reklam sektöründeki Anview gibi şirketler, güvenilmez işlerin baş aktörü olabiliyor.

Eğer bataryanızın hızlı bir şekilde tükendiğini ve internet paketinizin hemen bittiğini düşünüyorsanız, uygulama virüsü ile karşı karşıya olabilirsiniz. in-banner reklam videoları olarak geçen bu tarz yöntemlere maruz kalmamak için, uygulamalarınızın güvenilirliğini mutlaka sorgulayın.

Siber güvenlik şirketi, 200 uygulamada virüs buldu