Nokia’nın Yeni Akıllıları Lumia 1520 ve 1320

nokia lumia 1320 group manset

Akıllı telefonda inovasyon kavramını yeniden tanımlamayı sürdüren Nokia, bugüne kadarki en geniş ekranlı Lumia akıllı telefonları Lumia 1520 ve Lumia 1320’yi tanıttı.

Altı inç boyutunda ekran ve Windows Phone için yapılan son yazılım geliştirmeleri sayesinde Lumia 1320 ve Lumia 1520 hem üretkenlik hem de eğlence için mükemmel bir donanıma sahip. Ana ekrana eklenen yeni üçüncü sütun sayesinde kullanıcılar daha büyük bir ekranda daha fazla içeriği görebilecek ve daha fazla iş yapabilecekler. Ödüllü Lumia tasarımına daha büyük görüntüleyiciler kazandıran yeni format, en iyi gelişmiş kamera inovasyonlarıyla birlikte kullanıcıların çevrelerindeki yaşamı daha kolay kaydedip paylaşabilmelerine olanak tanıyor.

nokia_lumia_1320_group

Lumia 1520 Nokia’nın görüntüleme alanındaki inovasyonlarından en yenisi olan 20MP PureView bir kamerayı kullanıcılara kazandırıyor. Optik görüntü sabitleyicili PureView kamera karanlıkta dahi keskin görüntülerin kaydedilebilmesini sağlıyor. Ayrıca Lumia 1020’dekine benzer olarak, yüksek hızda örnekleme ve zoom teknolojilerini de sunuyor.  Lumia 1520, yeni Nokia Camera ve Nokia Storyteller uygulamalarının yanında dış mekanlarda ekran görünürlüğü deneyimini olağanüstü hale getiren, 6 inç boyutunda ve 1080p full HD kapasiteli ekrana da sahip. Kullanıcılar dört adet dahili mikrofon kullanan benzersiz ses kayıt uygulaması Nokia Rich Recording ile videolarını gerçeğe dönüştürebiliyorlar. Ürüne önceden yüklenmiş Microsoft Office sayesinde belgeler anında düzenlenip paylaşılabiliyor. nokia_lumia_1520_nokia_dc_50_wireless-charging

Birçok üst sınıf Lumia inovasyonunu 6 inç boyutunda 720p ekranda sergileyen Lumia 1320 ise Nokia Camera uygulamasını daha erişilebilir fiyat aralığına taşıyor.  Birçok görüntüleme uygulaması sunan Lumia 1320, reklamsız ve ücretsiz müzik dinleme olanağı tanıyan Nokia Music, HERE haritalar ve lokasyon servisleri ile birlikte geliyor.

Nokia Lumia 1520 sarı, beyaz, siyah ve parlak kırmızı renk seçenekleri ile satışa sunulacak. Ürünün 2014 senesi 1. çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

nokia_lumia_1520_cover-2

Nokia Lumia 1320’nin turuncu, sarı, beyaz ve siyah renk seçenekleriyle 2014’ün ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.