Fotoğraf Makinesinde Sıradışı Hız ve Yanıt Hassasiyeti

PowerShot S120 lens sensor digic Perspective TECHNICAL

Canon büyük beğeni toplayan PowerShot serisini PowerShot G16 ve PowerShot S120 modelleriyle güçlendirdi. Canon’un bu iki yeni modeli görüntüleme kalitesi ve performansında heyecan verici yeni bir seviyenin yakalanması amaçlanarak üretildi. Yeni modellerin her ikisi de etkileyici bir hız ve yanıt hassasiyetine sahip.

Bu iki yeni fotoğraf makinesi, Canon’un görüntü işleme ve lens tasarımında uzmanlığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Her iki model için de en önemli özellik Canon’un yeni DIGIC 6 görüntü işlemcisi. Bu güçlü platform; olağanüstü görüntüler yakalanmasını sağlıyor. DIGIC 6’nın  gücü, kullanıcıların fotoğraflama seçeneklerini artırdığı gibi çok daha farklı zorlayıcı çekim koşulunda gözalıcı görüntüler çekmelerine imkan tanıyor. Canon’un HS Sistemi, DIGIC 6 işlemcisini 12,1 Megapiksel 1/1,7 tip yüksek hassasiyette CMOS sensörüyle birleştirerek daha geniş bir dinamik aralıkta görüntü çekimi imkanı tanıyor ve ISO 12800 seviyesine kadar genişletilebilen hız hassasiyetiyle az ışıklı çekim koşullarında bile düşük parazit ve zengin ayrıntılar sunuyor.

PowerShot G16_BLK_FSL_01

Süper hızlı çekim ve işlem kapasitesi

Daha yüksek hız ve performans sunan bu fotoğraf makinelerinin her ikisinde de yaklaşık 9 kare/sn[1] kesintisiz sürekli çekim hızlarıyla süper hızlı çekim ve işlem yapma kapasitesi var. Fotoğrafçılar ciddi oranda geliştirilmiş AF hızlarının sağladığı avantajdan da yararlanabiliyor. PowerShot G16, kendinden önceki model PowerShot G15 ile kıyaslandığında %41 daha hızlı ve PowerShot S120’nin AF hızı önceki model PowerShot S110 ile kıyaslandığında ise %50 daha yüksek.

PowerShot G16 Düşük ışık altında bile çekim özgürlüğü

PowerShot G16 modelinde, süper parlak f/1.8-2.8 orijinal Canon lensi bulunuyor. Bu lens, çok çeşitli malzemelerden bir kaplama kullanılarak geliştirilmiş ve nanometre ölçeğinde özel ışık dalga boylarının üstesinden gelebilecek şekilde tasarlanmış. 5x optik zumuyla inanılmaz bir çok yönlülük sunuyor. 28mm geniş açıda f/1.8 ile ve maksimum 140mm odak uzaklığında f/2.8 diyafram değeriyle çekim yapılabiliyor. Böyle yüksek bir kapasite fotoğrafçıların düşük ışık altında daha fazla çekim özgürlüğüne sahip olmalarını sağlıyor. Fotoğrafçılar tam optik zumu kullanarak bile yüksek enstantane hızlarında hareketi dondurabilirler.

PowerShot S120_BLK_BACK_LCD

PowerShot G serisiyle benzer tarza sahip olan G16 modeli, kapsamlı manuel kontrol seçenekleri ve gündelik kullanım için üstün bir rahatlık sunuyor. Hafif ve dayanıklı alüminyum gövdesi sayesinde bir DSLR fotoğraf makinesinin mükemmel bir tamamlayıcısı haline geliyor. Tek elle hızlı kullanım için tasarlanan bu fotoğraf makinesinde iki seviyeli Kontrol Kadranı, özel Video Düğmesi, özelleştirilebilir Ön Kadran, Arka Kadran ve Kısayol tuşu var. Bu sistem kullanıcıların çekimler arasında makine ayarlarına hızla ve çabucak erişip gerekli ayarları yapabilmelerini sağlıyor. G16 modelinde ayrıca bir PowerShot G serisi modelde bir ilk olma özelliği taşıyan kablosuz bağlantı kapasitesi mevcut.

PowerShot S120 dünyanın f/1.8 lense sahip en ince fotoğraf makinesi

PowerShot S120, S serisinin ilk modeli ve dünyanın bir f/1.8 lense[3] sahip en ince fotoğraf makinesi. Ultra geniş f/1.8, 24mm 5x optik zum lensinin sunduğu esneklikle çok farklı konuların çekimi yapılabiliyor. Konu seçeneklerinde müthiş bir esneklik sunan geniş diyaframı ve f/1.8, 24mm 5x optik zumu sayesinde bu lens, karanlık çekim ortamlarında bile net sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. 24mm ultra geniş açısıyla geniş kapsamlı sahnelerin çekimi için ideal ve 5x zum lensinin sunduğu çok yönlülükle konulara daha fazla yakınlaşmak kolaylaşıyor. Bu özellik esnek diyafram aralığıyla birleştiğinde, çok farklı çekim senaryoları için ideal bir özellik seti ortaya çıkıyor.

S120 modelinin ince ve kompakt gövdesinde çok farklı manuel kontrol seçenekleri yer alıyor. Wi-Fi işlevi kullanılarak taşınabilir cihazlar ve sosyal ağlarla doğrudan görüntü paylaşımı yapılabilirken, önemli ayarları yapmanın çok çeşitli yolları var. Özel kontrol tuşlarının kullanılması veya 7,5 cm (3,0’’) dokunmatik ekran ya da S serisindeki ikonik Lens Kontrol Halkası aracılığıyla ayar yapılabilmesi fotoğrafçıların her zaman kontrol sahibi olabilmelerini sağlıyor.

PowerShot G16_creative_FSR_BEAUTY

Manuel kontrolle yaratıcı esneklik

Canon’un EOS DSLR modelleriyle benzer kontrol seviyeleri sunan bu modellerin her ikisi de önemli poz ayarları üzerinde tam manuel kontrol imkanı sunacak şekilde tasarlanmış. Bu fotoğraf makineleri aynı zamanda maksimum yaratıcı kompozisyon ve çekim sonrası işlemden geçirme özgürlüğü elde edilmesi için çoklu en/boy oranında çekim yapılabilmesini sağlıyor.

İki yeni Yaratıcı Filtrenin (Yıldız ve Arka Planda Odaksızlık) geliştirilmesi ve HDR modunun becerilerinin artırılması da çekimde yaratıcılığı teşvik edecek. Kusursuz düşük ışık ve yüksek ISO performansıyla birleştiğinde, üç farklı ön ayar seçeneğine (Yıldız Gece Çekimi, Yıldız İzleri ve Yıldız Zaman Aşımlı video) sahip olan Yıldız modu, kullanıcıların çok canlı yıldızlı gökyüzü çekimleri yapabilmelerine imkan tanıyor. Yeni Arka Planda Odaksızlık modu, fonu otomatik olarak bulanıklaştırarak anında sığ alan derinliği efekti üretirken, geliştirilmiş HDR modu, HDR görüntü çekimlerinde elde çekim imkanı sunuyor.

Net ve berrak Full HD videolar

PowerShot G16 ve PowerShot S120 modelleri yaratıcı ve yüksek kalitede videolar için ideal bir özellik olan stereo sesli Full HD (1920 x 1080) 60p video çekimini destekliyor. Her iki makinede de kayıt sırasında optik zum kullanılabildiği gibi videoda AF Takibi özelliğiyle konuların her zaman net, berrak ve iyi odaklı olması garantileniyor. PowerShot G16 modelinde İnce Ayrıntılı Video işleme ve 60p’de geliştirilmiş parazit azaltma özellikleri var. Böylelikle zorlayıcı ışıklandırma altında bile uzman düzeyinde videolar çekilebiliyor. Kullanıcılar Manuel Odak Pikleme özelliğini kullanarak çekim öncesinde manuel odak ayarı da yapabiliyor ve en incelikli doğru odaklanmayı elde etmek üzere en yüksek kontrast değerlerine sahip alanları vurgulayabiliyor. Akıllı telefonlar ve tabletlerde uyumluluk düzeyini daha da artırmak üzere PowerShot S120 ve PowerShot G16 modellerinin her ikisi de MP4 formatında kayıt yapabiliyor ve videolara makine içerisinde rahatça kod dönüştürme işlemi uygulanarak video dosyaları sıkıştırılabiliyor.

Sony PS4’ün Yeni Bir Videosunu Daha Yayınladı