Call of Duty başkanları PlayStation için yeni bir oyun yapıyor

Call of Duty başkanları PlayStation için yeni bir oyun yapıyor

Call of Duty tarihinin iki önemli ismi yeni bir stüdyo kurdu. Summer Game Fest’te, Treyarch’tan Dave Anthony ve Jason Blundell yeni stüdyonun adını duyurdular: Deviation Games.

Ayrıca Sony için yeni bir IP üzerinde çalıştıklarını paylaştılar, ancak projeyi detaylandırmadılar. Takımın soyağacı göz önüne alındığında, yeni oyundan muhtemelen bir birinci şahıs nişancı bekleyebilirsiniz. Anthony, PlayStation’daki bir gönderide şunları yazdı: “Oyunlar üretirken on yıllar boyunca öğrendiklerimizden yararlanıyoruz, ancak aynı zamanda daha önce hiç yaşamadığınız yeniliklerle dolu ve taze bir şeyler yapmak için de buradayız.”İlk duyuruyu takip eden blogda: “Çok fazla aksiyon ve çok fazla enerjiye odaklanan devasa, zengin içerikli bir oyun yapmak için yola çıkıyoruz.” açıklamalarında bulundular.

Call of Duty başkanları PlayStation için yeni bir oyun yapıyor

Jason Blundell, 2008’de Call of Duty World at War için 2007’de oyuncuların düşman dalgalarına karşı savaştığı kooperatif bonus modu olan nazi zombileri üzerinde çalışmaya başladı. World at War, Activision’ın gişe rekorları kıran nişancı serisinde bir zombi modunu içeren ilk oyundu, ancak yalnızca kampanya tamamlandıktan sonra oynanabiliyordu. Kampanya ve geleneksel çok oyunculu moddan ayrı, tam teşekküllü bir mod olarak Treyarch’ın Black Ops oyunlarında büyük popülerlik kazanmaya devam edecekti.

Oyunlar, Sony için bir başka büyük kazanç. Şirket, yeni bir orijinal PlayStation oyununu finanse etmek için eski Ubisoft ve Stadia yapımcısı Jade Raymond tarafından kurulan bir stüdyo olan Haven ile çalıştığını ancak Mart ayında duyurdu.

PS5’te en çok satan oyunlar açıklandı!