Çalan Telefonunuz Koku Yayacak

Adsız2

Telefonları sesli konumda tutmayı tercih etmeyen kişiler çoktur. Ancak bu durum bazı olumsuzluklara sebep olur. Mesela önemli olan bir aramayı titreşimden dolayı hissetmeyebiliriz. Ancak bu duruma Japonlardan yeni bir çözüm geldi. Çözümünün adı: Scentee

Peki Scentee nedir? Japonlar tarafından geliştirilen cihaz, ses veya titreşim özelliklerine sahip, sadece ek olarak koku özelliği geliyor. Telefonunuz çaldığında etrafa değişik kokular yayılıyor. Cihaz narin ve ufak. Androit ve İOS tabanlı telefonunuzun kulaklık girişine takabiliyorsunuz. Özelleştirilen LED ışığına da sahiptir. Şimdi merak elden konu Scentee cihazından ne tür kokuların yayılmış olmasıdır. Scentee cihazı koku konusunda kategorilerini fazla tutmuş. Gül, nane, Hindistan cevizi, mısır çorası, kahve, kori, ylang ylang, lavanta, çilek gibi koku kategorileri mevcut.

Adsız

Özelleştirilebilen LED ışıklara sahip cihaz, çevresine yaydığı ışıkla loş mekanlarda, yaydığı koku ile beraber hoş bir ortam yaratabiliyor. Scentee cihaz ile telefonun bağlantısının kulaklık bağlantısından gerçekleştirilip, Bluetooth ile gerçekleştirilmemesinin sebebi, kokunun daha hızlı ve güzel yayılmasını sağlamak içindir. Üstelik Scentee cihazının Bluetooth ile bağlantı kuracak bir gücü de yok. Kokuların tükenmesi halinde ise kapsüllere 5 dolara internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Kokular 100 kullanıma ulaştığında sona eriyor.