Büyük Telefonları Tek Elle Kullanmak İçin 3 Uygulama

phabletler icin kisayol uygulamalari

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefonların ekran boyutları her geçen gün daha da büyüyor. Büyük ekranlı telefonları tek elle kullanmakta zorluk çekenler için Google Play Store’da yer alan ve telefonu tek elle kullanmanızı kolaylaştıracak en iyi 3 uygulamayı sizler için bir araya getirdik.

buyuk-ekranli-telefonlar-icin-uygulamalar

Daha büyük ekranlar her zaman daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmuyor. Ekranlar büyüdükçe bazı durumlarda konfor sağlarken bazı durumlarda ise tam anlamıyla bir çileye dönüşebiliyor. Ekran boyutu olarak 5 inç’ten büyük telefonları kullanmak için tek el yeterli oluyor ve bazı durumlarda telefonu tek elimizle kullanmak zorunda kalabiliyoruz. Böyle durumlarda imdadınıza koşabilecek bazı uygulamalar var.

Samsung gibi bazı üreticiler phablet kategorisindeki (Galaxy Note serisi gibi) ürünleri için tek elle kullanmayı kolaylaştırıcı yazılımlar kullanıyor. Örneğin Galaxy Note serisinde “Tek elle kullanma modu” isminde bir özellik var ekran sizin belirlediğiniz tarafa doğru küçülüyor. Ancak her üretici böyle yazılımlar kullanmıyor. Zaten stock Android yani Android çekirdeğinin içerisinde de böyle bir özellik yok. Bizlerde bu yazımızda, büyük ekranlı telefonları tek elle kullanmanızı kolaylaştıracak 3 uygulamayı sizler için derledik.

1. Omni Swipe – Lazy Swipe

Omni Swipe uygulaması eskiden Lazy Swipe olarak Google Play Store’de yer alıyordu. Dolayısıyla iki isimle de aradığınızda uygulama marketinde bulabiliyorsunuz. Yeni adıyla Omni Swipe, telefonunuzun sağ alt, sol alt veya alt orta kısmından bir menü açarak o menüyü istediğiniz gibi özelleştirmenizi sağlıyor. Söz konusu bu menüye en çok kullandığınız uygulamaları, en sık irtibat kurduğunuz kişileri ve Wi-fi, Bluetooth, Hücresel veri gibi kısayolları yerleştirip, tek elle kontrol edebiliyorsunuz. Omni Swipe ücretsiz olarak Google Play Store’de yer alıyor.

Google Play Store: Omni Swipe

omni-swipe

Ayrıca Omni Swipe uygulamasının nasıl kullanıldığına dair bir video var. O videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz.