Bulut Bilişim’de Yerli Dönem

bulut bilişim

Bulut Bilişim teknoloji alanında son zamanların en önemli trendlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Bu terimi bu kadar önemli yapan ise arkasında barındırdığı Milyar Dolarlık Sektör. Türkiye’de kendi yazılım girişimini kuran Akademik Kadro ve Mühendislerden oluşan Ekip, bulutkare.com üzerinden yayın yaparak Türkiye’nin yerli bulut altyapı; “IaaS” çözümünü yapmayı başardı.

EPA’nın; “ABD Çevre Koruma Ajansı” 2013 yılında yaptığı araştırmaya göre ABD’de üretilen elektriğin yüzde 3’ü Veri Merkezleri tarafından tüketilmekte.

bulut bilişim

Amazon, Google, Microsoft, Facebook ve Yahoo gibi firmaların milyon adetlere varan sunucu tarlaları bulunuyor. Veri Merkezlerinde yapılacak herhangi bir iyileştirme IT maliyetlerinde milyar dolarlara varacak kazanç anlamına geliyor.

Bulut Bilişim’in bir hizmet olarak altyapı modeli; “IaaS” Veri Merkezlerindeki, Enerji Tasarrufu için yardım ediyor. Türkiye’de bu alandaki dışa bağımlılığı azaltıp yerli çözümler üretmeye çalışan firma; yerli bulut altyapı yazılımını geliştirdi.

Şu anda www.bulutkare.com üzerinden yayın yapan sistem Dünya çapındaki Endüstri standardı olmuş, OpenStack gibi açık kaynak bulut alt yapı yazılımlarının Milli bir muadili durumunda.

BlackBerry Venice’den yeni video