Bulut Bilişim Güven Kaybediyor!

ibm

Gizli bilgilerin kurumlardan sızdırılması kullanıcılar üzerinde ister istemez güvenli iletişim konusunu tekrar gündeme getirdi.

Son dönemlerde oldukça fazla meydana gelen güvenlik zafiyetleri neticesinde güvenli iletişim kurma ihtiyacı ortaya çıktı. Eski NSA ajanı Edward Snowden tarafından NSA izleme bilgilerinin deşifre edilmesi ile Bulut Bilişim Güvenliği Birliği (Cloud Security Alliance) yaşanan olayların bulut bilişime olan güvenin sarsılmasına neden olduğunu ve bunun neticesi olarak Amerikan firmalarında 35-45 milyar dolar civarında bir gelir kaybının yaşanabileceğini açıkladı. Buna kanıt olarak ise NSA hakkında çıkan haberlerin ardından ABD merkezli olsun olmasın birçok firmanın ABD bulut bilişim firmalarıyla olan anlaşmalarını iptal etmesi gösteriliyor.

ibm

SurGATE Labs CTO’su yaptığı açıklamada, “E-posta üzerinden büyük ticari iş birlikleri ve özellikle önemli kamu bilgilerinin paylaşılmasından kaynaklı e-posta güvenliğinin her zaman en üst düzeyde tutulması gerekmektedir. Güvenli e-posta iletişimi için sadece sunucu istemci arasındaki bağlantının güvenli(SSL) olması yetmiyor,  e-postanın sunucuda bulunduğu anda şifreli olarak tutulması gerekir.” şeklinde konuştu.

Google da, Whatsapp’a Talip Olmuş!