Bugatti Divo resmen ortaya çıktı!

Bugatti Divo

Fransız otomobil üreticisi Bugatti yeni hypercar modeli Divo’yu gözler önüne çıkardı. Cuma günü dünyanın en prestijli otomobil etkinliklerinden biri olan Pebble Beach Concours D’Elegance 2018’de ortaya çıkan Bugatti Divo herkesi kendine hayran bıraktı. İşte detaylar.

Fransız otomobil devinin yeni hypercarı Bugatti Divo, 5.8 milyon dolarlık fiyatıyla sınırlı sayıda, sadece 40 birim üretildi. İlk açıklandığı dönemde dudak uçuklatan yüksek fiyat etiketiyle gündeme gelen Divo, deyim yerindeyse yok sattı. Şirket CEO’su Stefan Winkelmann’ın açıklamasına göre daha şimdiden 40 birimin hepsi satıldı.

Bugatti Divo adını eski Fransız avcı uçağı pilotu ve efsane Formula 1 yarışçısı Albert Divo’dan alıyor!

Stefan Winkelmann Divo’nun mevcut Chrion ile karşılaştırıldığında yanal hızlanma, çeviklik ve viraj alma açısından önemli ölçüde daha yüksek performans sergilediğini açıkladı. Ayrıca aracın aeorodinamiği üzerine üzerinde yoğun olarak çalışan Bugatti ekibi aracın ağırlığını azaltmakla birlikte aerodinamik verimliliği arttırmak için bir dizi iyileştirme yaptı.

Bugatti Divo ortaya çıktı!

Markanın yeni hyparcarı Divo, mevcut Chrion ile 8.0 litrelik W-16 motoru paylaşıyor. 1480 beygir gücündeki Divo’nun maksimum 380 km/s hızı gördüğü açıklandı. Ayrıca Divo’nun yüksek performansı ile İtalya’daki Nardo pistini Chrion’dan 8 saniye daha kısa sürede bitirebileceği iddia ediliyor.

Bugatti Divo