Bugatti Divo ortaya çıktı!

Bugatti Divo

Fransız otomobil üreticisi Bugatti, yeni ultra yüksek performanslı hypercar modelinin müjdesini verdi. Sadece 40 örnek ile üretilecek olan Bugatti Divo tam 5 milyon avroya alıcı bulacak. İşte detaylar.

Mevcut Chiron hypercar üzerinden geliştirilen yeni Bugatti Divo, adını 1928 ve 1929 yıllarında Targa Florio ralli yarışlarında ödül alan Fransız yarış pilotu Albert Divo’dan alıyor. Tamamen performans odaklı olması beklenen Divo ile ilgili pek fazla teknik detay ortaya çıkmasa da aracın mevcut Chiron ve Veyron modellerinden daha hafif bir olan yapısı ve gelişmiş aerodinamik özellikleriyle daha yüksek Downforce kuvvetine sahip olması bekleniyor.

Bugatti Divo, 24 Ağustos’ta gözler önüne çıkacak.

Merakla beklenen Bugatti Divo’nun 24 Ağustos tarihinde Monterey – Kaliforniya’da düzenlenecek olan The Quail, Motorsports Gathering etkinliğinde tanıtılması planlanıyor.

Fransız üretici yeni hypercar modelinde mevcut Chrion modelinde kullandığı motoru kullanacak. 1.479 beygir güç çıkışına ve 1600 nM tork üretimine sahip olan 8.0 litrelik 4turbo W16 motor, tam bir performans canavarı. Chrion gibi 0-100 km’ye 2.5 saniyede ulaşması beklenen Divo’nun maksimum 420 km/s hıza çıkacağı öngörülüyor.

Motoru gibi bazı tasarım özelliklerini de Chiron’dan alacak yeni model ağırlıklı olarak karbon fiber kullanılan bir yapıya sahip olacak. Ayrıca mevcut modelden daha ince camlara sahip olacak. Hatta Divo için ön cam silecekleri bile karbon fiberden imal edilecek.

Bugatti mühendislik ekibinin tüm bunları aracın downforce kuvvetini iyileştirmek için yaptığını belirtelim. Markanın yeni hypercar modelinin, yeni ve güçlü tasarımı ile son derece benzersiz bir görünüme sahip olacağı tahmin ediliyor.

Yeni Renault coupe-crossover için ilk teaser geldi!

Bugatti CEO’su Stephan Winkelmann, markanın Divo ile dünya çapında insanları heyecanlandırmak istediğini belirterek “Bu proje ile Bugatti ekibinin, markanın DNA’sını çeviklik ve hızlı kullanım açısından performans odaklı bir şekilde yorumlama şansı bulunuyor” dedi.

Bugatti Divo
Bugatti Vision Gran Turismo Concept