200’üncü Bugatti Chiron üretim hattından böyle çıktı!

Bugatti Chiron

Fransız yüksek performanslı spor otomobil üreticisi Bugatti, ürettiği 200’üncü Bugatti Chiron’ın Molsheim Fabrikası’ndaki üretim hattından çıkışını kutladı.

2016 yılında üretimine başlanan Fransız ortadan motorlu yüksek performanslı spor otomobili Bugatti Chiron geçtiğimiz günlerde kariyerinin önemli dönüm noktalarının birini yaşadı. 200’üncü Bugatti Chiron, markanın Fransa’nın Alsas bölgesinde yer alan Molsheim Fabrikası‘ndaki üretim hattından çıktı.

Bugatti bu önemli eşik’ten Chiron’dan çok daha özel bir modelle geçmeyi tercih etti. Bu model Fransız otomobil üreticisinin 110. yılına özel olarak tasarladığı ve sadece 20 kopya ile sınırlandırdığı özel bir yıl dönümü modeli olan Bugatti Chiron Sport‘tan (2.65 milyon avro) başkası değildi.

Sınırlı sayıda üretilecek bir model için önemli sayılabilecek bu dönüm noktası fabrika çalışanları tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalara bizzat katılan Bugatti CEO‘su Stephan Winkelmann 200. Chiron’un yola çıkışı hakkında “Tüm Bugatti çalışanları 200’üncü Bugatti Chiron‘un yola çıkmak üzere fabrikadan ayrıldığını görmekten büyük gurur duyuyor” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Bugatti Chiron büyük bir hızla kariyerinin ortalarına doğru ilerliyor!

2016’da ağabeyi Veyron‘un halefi olarak üretime giren ortadan motorlu yüksek performanslı spor otomobil Chiron her açıdan çok özel bir model. İsmini efsanevi Monakolu F1 pilotu Louis Chrion‘dan alan bu model “limited edition” yanı sınırlı sayıda üretime sahip. Üretimi daha en başından 500 adet ile sınırlandırıldı.

2016 öncesinde; daha üretime girmeden, geçtiğimiz günlerde üretimi tamamlanan ilk 200 model için ön siparişler çoktan alınmıştı. Yani ona sahip olabilmek için 3 yıldır bekleyen ve belki de bir üç yıl daha bekleyecek olan yüzlerce müşteri var. Hem de en başından 2.4 milyon avroluk dolgun bir çek imzalayarak.

Tabii dünyada sadece 500 kişinin sahip olabileceği böylesine özel bir model için bazen para ve sabır bile yetersiz kalabiliyor; çünkü üretilen ve üretilmeyen yüzlerce Chiron’dan büyük bir çoğunluğu satıldı. Satılmayan sadece ve sadece 80 kopya kaldı.

Bugatti gerçekten bir SUV üretecek mi?

Bugatti Chiron