Henüz yeni ortaya çıkan bu siber saldırı raporunu görmeden cihaz almanızı veya uygulama kullanmanızı önermiyoruz. Hadi gelin konu ile ilgili merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.
Önemli bir araştırma şirketi tarafından yayınlanan bu siber saldırı raporunu görmeden herhangi bir kullanım yapmanız risk oluşturabilir. Telefonica Tech adlı firmanın Siber Güvenlik Raporu henüz yeni yayınlandı. Ortaya çıkan son detaylara göre neredeyse hiçbir marka güvenilir değil. Bilgisayar korsanları çok rahat bir şekilde sistemlere sızabiliyor.
Rapora bakıldığında 2000 farklı tehdit analiz edildiği görülüyor. Özellikle 2 büyük şirkete çok fazla saldırı var. Bunlardan ilki Google platformuna yapılan saldırılar. Ortaya çıkan detaylara göre son 2000 tehdit içerisinden 550 tanesi Google platformuna yönelik. Bu platformun hizmetlerini kullanırken biraz daha dikkatli olmanızı öneriyoruz.
Bu siber saldırı raporunu görünce çok şaşıracaksınız
Rapor ayrıntılı bir şekilde incelendiğinde en fazla saldırıya uğrayan ikinci şirketin Microsoft olduğu görülüyor. 2000 farklı tehdit içerisinden 432 tanesi Microsoft markasına yönelik. Şirketin özellikle Windows işletim sistemine ciddi bir saldırısı olduğunu söyleyebiliriz. Genellikle kurumsal markalara bu tür saldırılar düzenleniyor.
En fazla saldırıların düzenlendiği 3. şirket ise Oracle oldu. Buraya yönelik tehditlerin sayısı ise 316 olarak belirlendi. Genellikle veritabanı çalışmaları yürüten bu şirket çok ciddi saldırılar ile karşı karşıya kalabiliyor. Listenin devamına bakıldığında Cisco, SAP ve IBM gibi markaların olduğu görülüyor. En sonlarda ise Apple, Linux ve Aruba var.
Rusya’da seçimlere hacker saldırısı: DDOS atakları yapıldı
Küresel çapta siber saldırıların çok ciddi seviyede arttığı biliniyor. Her ne kadar önlemler artırılsa bile açıkçası pek yeterli değil. Bilgisayar korsanları özel bilgilere eriştiği andan itibaren bunu satışa sunuyor. Peki sizce en güvenilir sistem hangisi?