BTK, mobil internet kurallarını yeniledi!

BTK mobil internet kurallarini yeniledi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) mobil internet kullanıcıları ile ilgili yeni kararlar aldı.

İnternet paketi bulunmayan mobil abonelere işletmeciler tarafından internet paketi tanımlanarak fatura çıkartılmasını önleyecek bir dizi kararlar aldı.

BTK, mobil internet kurallarini yeniledi!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) mobil internet kullanıcıları ile ilgili yeni kararlar aldı. İnternet paketi bulunmayan mobil abonelere işletmeciler tarafından internet paketi tanımlanarak fatura çıkartılmasını önleyecek bir dizi kararlar aldı. BTK, Elektronik Haberleşme Kanunu, Elektronik Haberleşme Sektöründe tüketici Hakları Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda tüketici lehine bir karara imza attı.

Alınan yeni karar göre mobil telekomünikasyon hizmetlerinde mobil işletmeciler, internet paketi olmayan aboneleri internete girmek istediklerinde kısa mesaj gibi yöntemlerle bilgilendirmek zorunda. İnternet paketi biten aboneler hariç olmak üzere işletmeci tarafından ücretsiz internet paketi tanımlanan aboneler de internete girmek istedikleri zaman, internete açma – kapama yöntemleri ve baağlantının sağlanması halinde yansıtılacak ücret ile bağlantının verilecek onay doğrultusunda olacağı konusunda abonelere SMS ile bilgi vermek zorunda.

Yapılan bilgilendirme sonucunda abone onay verirse ücretlendirme başlayaca ve alınan onay ile hat internete kapatılmadığı sürece geçerli olacak.

MotoGP 2016’ya Rossi Damga Vurdu!