Deep Web’de neler saklanıyor?

Deep Webde neler saklaniyor

İçerisinde büyük sırlar barındıran Deep Web normal kullanıcılar için tehlikeli mi?

Her gün kullandığımız internetten daha fazlası normal kullanıcılardan gizleniyor. Peki Visible Web ile Deep Web arasındaki farklar neler?

Deep Web'de neler saklaniyor

İçerisinde büyük sırlar barındıran Deep Web normal kullanıcılar için tehlikeli mi? Her gün kullandığımız internetten daha fazlası normal kullanıcılardan gizleniyor. Peki Visible Web ile Deep Web arasındaki farklar neler? E-postalarınızı kontrol ederken, online alışveriş yaparken ya da Facebook, Twitter, Instagram gibi platformlarda dolaşırken Visible Web ya da Surface Web olarak adlandırılan kısımda yer alıyoruz. Visible Web adı verilen bölümde basit bir şekilde Google, Yahoo gibi normal arama motorlarında indekslenen siteler bulunuyor. Yaklaşık 4 milyar internet sitesinin bulunduğu bu bölümdeki sayı size çok geliyor olabilir.

Diğer yanda ise Visible Web’in altında indekslenmeyen çok daha fazla internet sitesi yer alıyor. Bu bölüm ise Deep Web adı ile biliniyor. Deep Web’i tanımlaması oldukça basit aslında, firewalların gerisinde kalan bütün veriler Deep Web olarak adlandırılıyor. Bu kısımda veritabanları, iş intranetleri, web arşivleri ve şifre ile korunan siteler de bulunuyor. Yapılan bazı araştırmalara göre Deep Web’de internetin normal görünen bölümünün 400 – 500 katı daha fazla site bulunuyor.

Bununla beraber Dark Web ise bu karanlık tarafın ulaşılabilir bölümü. Burada internet adresleri bulunuyor. Bu bölüme ulaşabilmek için The Onion Browser veya TOR ile ulaşabiliyoruz. Burada bulunan adresler arama motorları tarafından indekslenmiyor. Tüm illegal işlerin gerçekleştiği bu bölümde normal kullanıcıların aklına gelmeyecek bilgiler yer alıyor. Yani Dark Web‘de uyuşturucu trafiği, yasadışı bilgiler, devlet arşivleri, kiralık katiller ve bunları benzer bilgiler bulmanız mümkün. Kendi sistemini korumayı bilmeyen kullanıcıların bu bölümde dolaşması, bilgisayarlarını ve içerisinde barındırdıkları bilgileri hackerların önüne servis etmesine neden olabilir. Bu yüzden normal kullanıcıların bu bölüme girmelerini tavsiye etmiyoruz.

Bununla ilgili bir YouTube videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz;

Steam Controller güncellemesi geldi!