Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan uzun zamandır dile getirilen ve BTK’nın Ağustos ayı takviminde yer alan ‘adil’ kullanım kotası hakkında açıklamalarda bulundu. Sayan, talebin farkında olduklarını ve çalışmaların sona geldiğini belirtti.
Ülkemizde internet kullanıcılarının en büyük dertlerinden olan AKK veya diğer adıyla AKN kullanıcılar tarafından çok uzun zamandır tepki çekiyordu. 2015 yılının sonunda yayınlanan BTK takviminde ise 2016’nın Ağustos ayında AKK ile ilgili çalışmaların yapılacağı bilgisi yer alıyordu. Bu bilgi nedeniyle uzun zamandır gözler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun üzerindeydi. Ankara’da gerçekleşen ve BTK’nın 16. yılının kutlandığı etkinlikte konuşan Bilgi Teknolojileri ve İleitşim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan kullanıcıları sevindirecek açıklamalarda bulundu.
Donanım Haber Forum’da başlatılan ve çok büyük katılım oranlarına ulaşan sonrasında ise Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı toplantı ile farklı bir boyut kazanan AKK sorunu Fatih Sayan’ın açıklamalarına bakacak olursak kısa sürede çözüme kavuşacak.
‘Savaşlar siber saldırı metotlarıyla yapılıyor ya da destekleniyor. Siber güvenlikte farkındalık yaratmak çok önemli ancak siber güvenliğin sağlanması keyfiliğe bırakılmayacak kadar da önemli bir konu.’ diyerek başlayan açıklama Amerika Birleşik Devletleri’nin siber güvenlik konusunda orduda kurduğu özel birime değinerek devam ediyor. Fatih Sayan aynı zamanda siber güvenliğin sağlanmasında her türlü çalışmayı yapmaya ve önlemlerin almaya devam edeceklerini belirtti.
En çok merak edilen konu olan adil kullanım kotasıyla ilgiliyse ‘Adil kullanım kotası çokça tüketicilerimizden gelen talepler arasında. Bu noktada regülasyon çalışmalarımız sona ermek üzere.’ dedi.
İddialara göre AKK 5 mbit olacak
Düzenlemenin son zamanlarda sıkça kulislerde dolaşmaya başlayan iddialardan biri olan AKK sonrası hız limitinin 3 mbitten 5 mbite çıkarılması mı olduğu yoksa kapsamlı olarak bir çözümün mü getirileceği ise bilinmiyor.
Twitter, DM özelliğini geliştiriyor
Dürüm siparişleri için drone’lar devreye giriyor