57 Milyon Dalarlık Dev Türk Girişimi İncir.com Kapandı

image

Çok hızlı bir şekilde büyüyen ve farklı yatırımlarla 57 milyon dolar değerlenmeye ulaşan incir.com kapandığını açıkladı. Şirket nakit akışını sağlayamamış ve 15 Temmuz nedeniyle de imza masasında olan yatırımı geri çekilmiş.

Türk girişimcilerin hızlı bir şekilde değerlenme kazanan ve bazıların hazin sona ulaştığı günümüzde parlak gittiği görünen ancak kepenk indiren bir diğer şirket de incir.com oldu. İncir.com e-ticaret altyapısı sunarak müşterilerini hızlı bir şekilde internette ürün satar hale getiriyordu. Şirket 2014 yılında 10 milyon ₺’nin üzerinde bir ciro yakalamış ve 2015 hedefi olarak kendisine 100 milyon ₺’yi koymuştu.  Ek olarak şirket 20.000’in üzerinde mağazaya ulaştığını duyurmuştu. Dünyaca ünlü Wired dergisi geleceği olan 10 Türk girişimi arasında da İncir’i gösteriyordu.

2017 yılında yurtdışına açılmayı planladıklarını açıklayan CEO  Yusuf Yıldırım, 2016 yılının ortasında 50.000 mağazaya ulaşmayı planladıklarını ve 2017 yılı başında da yurtdışına açılma planları olduğunu söylemişti. Ancak bunların hiçbir gerçekleşmedi ve şirket kapandı.

Gelen haberlere göre incir.com için 2016 yılı sıkıntılı olarak başlamış. Şirket operasyonları için gereken nakit akışını sağlamakta zorlanmış ve yeni yatırımlar aramaya başlamış. Bulmuşta. Ancak 18 Temmuzda imzalanacak yatırım anlaşması 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi nedeniyle geri çekilmiş. Ve yatırımcı yatırım yapmaktan vazgeçmiş. İflas erteleme istemi ise OHAL kapsamında 1 Ağustos itibariyle tamamen imkansız hale geldi.  İflasın eşiğinde olan şirket de  bugün itibariyle kapanma kararını açıkladı.

İncir.com ‘a girildiğinde şu an aşağıdaki yazı ile karşılaşılmakta aynı zamanda firmanın Facebook sayfası da kapatılmış durumda.

sonmail

Daha öncede yine milyonlarca lira yatırım almış bir girişim olan Tazedirekt kapandığını açıklamıştı. Kapanma nedeni olarak ise gelirin karşılayacağı oranda yatırım yapıldığı ve şirketin kara geçmesinin mümkün olmadığı gösterilmişti. İncir.com’da da benzer bir durum olduğu göze çarpıyor. Şirket operasyonel giderlerini karşılayamaz hale gelerek kapanmış…

BTK Başkanı AKK ile ilgili Açıklama Yaptı!

 

 


Yorumlar kapatıldı.