BMW i Vision Circular konsepti ortaya çıktı

nn

BMW, yeni bir konsept otomobille bize gelecekteki otomobillerin nasıl olacağını gösteriyor. Şirket tamamen geri dönüştürülebilir yeni i Vision Circular konsept aracını sergiledi.

Münih Otomobil Fuarı sırasında Alman otomobil devi, yeniden kullanılabilir malzemelerden yapılmış ve aynı zamanda yüzde 100 geri dönüştürülebilir bir elektrikli şehir otomobili olması amaçlanan BMW i Vision Circular konseptini ortaya çıkardı. Şirkete göre, arabada kullanılan pil, “%100 geri dönüştürülebilir ve neredeyse tamamen geri dönüşüm döngüsünden elde edilen malzemeler kullanılarak üretilen” tamamen katı hal bir pil. Marka, tamamen geri dönüştürülebilir olduğundan emin olmak için boya, deri, krom veya tekrar kullanılamayacak herhangi bir malzeme kullanıyor.

BMW i Vision Circular konsepti ortaya çıktı

Ayrıca, BMW i Vision Circular; bağlı bağlantılardan veya kompozit malzemelerden kaçınır ve kablolar, çıtçıtlar ve çabuk açılan bağlantı elemanları gibi akıllı bağlantı türlerini kullanıyor. Başka bir deyişle bu, aracın teorik olarak “tek bir aletle” sökülebilen, kolayca sökülüp değiştirilebilen çeşitli parçalara sahip olduğu anlamına geliyor. Şu an itibariyle, özellikle yol güvenliği standartları açısından böyle bir aracın uygulanabilirliği sorgulanabilir, ancak bu araba görünüşe göre 2040’taki otomobillerin bir hayali versiyonu.

Yeni konsept otomobilin tasarımı oldukça benzersiz ancak yine de şirketin bilinen ikonik tasarımlarından bazılarını koruyor. Ek olarak, gövde büyük ölçüde altın eloksallı geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmıştır ve arka kısımdaki renk “çelik için kullanılan ısıl işlem prosesi ile oluşturulmuştur”. Hafif şeffaf lastikler bile “sürdürülebilir şekilde yetiştirilmiş” doğal kauçuktan yapılmış.

Huawei artık Qualcomm işlemcilerini kullanabilir