BMW: “Elektrikli otomobiller kimsenin ilgisini çekmiyor!”

BMW

Alman otomotiv devi BMW’nin üst düzey yöneticilerin Klaus Frölich geçtiğimiz günlerde elektrikli otomobillere dair çarpıcı bir açıklamada bulundu. İşte detaylar.

BMW’nin Geliştirmeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Frölich, geçtiğimiz günlerde Motoring Australia‘ya bir röportaj verdi. Röportajında elektrikli otomobiller ile ilgili daha önce hiç bir yerde ifade etmediği fikirlerini Avustralyalı bir otomobil gazetesine açan Frölich tüm sektörü şaşkına çevirdi. 

Röportajında “Elektrikli otomobiller kimsenin ilgisinin çekmiyor ifadelerini kullanan BMW Geliştirme Şefi; elektrikli otomobillerle daha çok Avrupalı hükümetlerin ilgilendiğini belirtti. Frölich açıklamasının devamında daha da ileri giderek, elektrikli otomobillerin otomobil alıcıları tarafından değil sadece ve sadece düzenleyiciler tarafından talep edildiğini söyledi. Bunun nedenini ise mevcut pazar şartlarında elektrikli otomobillerin pahalılık nedeniyle halkın ilgisini çekmekten çok uzakta olmasına bağladı.

Avrupa’da yaşayan insanların elektrikli otomobilleri tercih etmesi için çok daha kapsamlı devlet teşviklerine ihtiyaç olduğunu cümlelerine ekleyen Frölich; bu konu ile ilgili “%100 elektrikli otomobillerden bahsetmiyorum. Almanya gibi bazı Avrupa ülkelerinde tam elektrikli bir otomobil kullanmak dört silindirli bir dizel otomobil kullanmak kadar maliyetli” dedi.

BMW önümüzdeki 10 yılda 25 farklı elektrikli otomobilini piyasaya sürecek!

Tüm bunlara rağmen Alman otomotiv devinin elektrikli otomobillerin geleceği ile ilgili vermek zorunda olduğu kararlar Klaus Frölich‘in şirket içinde sahip olduğu üst düzey pozisyonun bile ötesinde. Frölich elektrikli otomobiller ile ilgili her ne kadar realist yorumlarda bulunsa da markanın elektrikli otomobillerdeki mevcut eğilimine karşı gelemez. 

Tabii Frölich elektrikli otomobillerin tamamına karşı pesimist bir tavır içerinde değil, o fiyat etiketleri ve kullanım kolaylıkları ile hibrit ve şarj edilebilir hibritlerin yakın gelecekte pazardaki en rekabetçi modeller olacağına inanıyor.

Bayern Münih’ten BMW ’ye 20 milyon dolarlık tazminat davası!

BMW