BMW’nin Vision i Dynamics’i Frankfurt Motor Show’da

BMWnin Vision i Dynamicsi Frankfurt Motor Showda

Alman otomotiv devi BMW, geleceğin otomobili etiketiyle yeni elektrikli otomobili Vision i Dynamics’i Frankfurt Motor Show’da tanıttı.

2016 yılının başında BMW elektrikli araçlardaki i serisini genişletmeyi planlamaya başlamıştı ancak marka 100. yıl kutlamaları sebebiyle biraz takvimin gerisinde kalmasına rağmen i6 ve i8 spor otomobiller veya i3 şehir otomobilinden daha fazla pratiklik sunacak bir dört kapılı bir coupe tasarlamayı başardı. Marka geçtiğimiz günlerde başlayan Frankfurt Motor Show‘da yeni Vision i Dynamics‘i gözler önüne çıkardı.

BMW yönetim kurulu üyesi Klaus Fröhlich “i serisi BMW Group‘un yenilik öncüsüdür, amacımız gelecekle ilgili konseptler ile vizyonlu çözümler yaratmak ve biz tarih boyuncu vizyonlarımızı hayata gerçekleştirme yeteneği gösterdik” dedi.

Vision i Dynamics tek bir şarjla 600 kilometrelik bir yol gidebiliyor ve 0’dan 100 km hıza yaklaşık 4 saniyede çıkıyor ve aracın ibresi 200 km/s‘i görüyor. Aracın seri üretimine önümüzdeki yıl geçileceği biliniyor ve aynı zamanda BMW, 2025 yılına kadar 25 farklı elektrikli otomobil modelini sokaklara çıkaracak.