BluTV Netflix ve Amazon’u solladı!

Netflix Tomd Raider ve King Kong anime versiyonlarını duyurdu!

JustWatch’ın Türkiye pazarında yaptığı araştırmaya göre BluTV, Netflix ve Amazon Prime Video’dan daha çok abone sayısına sahip. İşte konunun detayları.

Artık televizyon kanalları yerini dijital içerik platformlarına bırakıyor diyebiliriz. Bu platformlarda yer alan içeriklerin reklamsız olarak izlenebiliyor olması ise en büyük avantaj. Ayrıca bazı dijital içerik sağlayıcıları dizileri bölüm bölüm yayınlamak yerine bütün bir sezonu tek seferde yayınlıyorlar. Böylece izleyiciler bir sonraki bölüm için koca bir hafta beklemek zorunda kalmıyorlar.

Peki gelelim asıl merak edilen soruya. Türkiye’de en çok tercih edilen dijital yayın organı hangisi. Malum ülkemizde de Netflix haricinde pek çok yerli içerik üreticisi bulunuyor. BluTV, PuhuTV ve Exxen bunlardan bazıları.

BluTV Netflix ve Amazon’u solladı!

Peki yerli platformlar Amazon ve Netflix gibi güçlü rakipleri geride bırakmayı başarıyor mu? Just Watch tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye’de en çok izlenen dijital yayın platformu BluTV. Evet yanlış okumadınız. BluTV.

bluTV

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yapılan araştırmaya göre BluTV Türkiye pazarının yüzde 44’ünü elinde bulunduruyor. Netflix yüzde 25’e hitap ederken, Amazon Prime Video’nun payı ise yüzde 18.

Araştırma geçtiğimiz yılın son çeyreğine ait olduğu için tabloda Exxen yer almıyor. Netflix’in BluTV’nin gerisinde kalmasının temel sebeplerinden birisi de ekran paylaşma seçeneği olabilir. Malum pek çok kişi Netflix’in üst paketini alıp 4 kişi birlikte kullanıyor.

EBA için tablet mi yoksa dizüstü PC mi?