Block yaklaşık 1000 işçiyi işten çıkarıyor!

Block yaklaşık 1000 işçiyi işten çıkarıyor!

Block isimli platformun yaklaşık 1000 işçiyi işten çıkaracağı duyuruldu. İşte tüm detaylar.

Raporlara göre Block, yüzlerce işçiyi işten çıkaran en son dikkate değer teknoloji şirketi oldu. CEO Jack Dorsey’in çalışanlara, şirketin “çok sayıda” kişiyi işten çıkardığını, Cash App, Square ve temel ekiplerinin bilgilendirdiği söyleniyor. Business Insider kaynağına göre Block yaklaşık 1000 kişiyi işten çıkarıyor. Dorsey’in notunda şirketin zayıflamaya başladığını yazdığı bildirildi. Aralık ayında Tidal ekibinden yaklaşık 40 kişiyi işten çıkardı. Geçtiğimiz yıl Block,  2023 sonlarında 13.000 civarında olan çalışan sayısını yaklaşık 12.000 işçiyle sınırlamayı planladığını açıklamıştı. Engadget, işten çıkarmaların onaylanması için Block ile temasa geçti.

Block yaklaşık 1000 işçiyi işten çıkarıyor!

Başlangıçta işten çıkarmaların birkaç ay içinde gerçekleşmesi beklenirken, yöneticilerin işten çıkarmaları aynı anda gerçekleştirmeyi tercih ettiği bildirildi. Dorsey’in notunda  “Onları keyfi bir şekilde birbirinden uzaklaştırmak yerine bunu bir kerede yapmanın daha iyi olacağına karar verdik. Bir eyleme geçmemiz gerektiğini bildiğimizde, onu gerçekleştirmek isteriz. Tek tek gidişlerini izlemek yerine toplu olarak yapmanın daha doğru olduğunu düşündük” ifadelerini ekledi.

Teknoloji sektörü geçtiğimiz yıl boyunca on binlerce işçiyi işten çıkardı; bunların arasında Unity, Twitch, Amazon, Meta, Microsoft, eBay ve Google gibi şirketlerde yalnızca bu ay binlerce kişi yer alıyor. Ayrıca Salı günü PayPal’ın yaklaşık 2.500 kişiyi işten çıkardığı ortaya çıktı. Teknoloji sektöründe sular durulmuyor diyebiliriz.

Epson, İlk Küçük Boyutlu UV Düz Yataklı Yazıcısını Piyasaya Sürüyor