BlackBerry’den ikinci Android’li telefon: Vienna

blackberry vienna android

Bir dönemin popüler akıllı telefon üreticisi BlackBerry, geçtiğimiz haftalarda Priv modeliyle gündeme gelmişti. Şimdi ise ikinci bir Android işletim sistemli telefon gündemde. BlackBerry Vienna olarak adlandırılan yeni modelin detayları haberimizde.

blackberry-vienna-android

BlackBerry, Nokia gibi akıllı telefon sektörüne uyum sağlayamayarak sektördeki etkinliği kaybeden firmalardan biri olarak karşımıza çıkmıştı. El değiştiren firma geçtiğimiz ay Priv isimli yeni modeliyle karşımızda çıkmıştı. Dünyanın ilk kızaklı ve QWERTY klavyeli modeli BlackBerry Priv’e şimdi bir kardeş geliyor. Model BlackBerry Vienna olarak adlandırılacak ve yapısı yine QWERTY klavyeli olacak. Aslında bu model, geçtiğimiz aylarda “yeni BlackBerry Passport” olarak gündeme gelmişti ancak cihazın Android kullanacağı yeni ortaya çıktı.

Görsellerin ve haberin kaynağı BlackBerry firmasına yakınlığı ile tanınan CrackBerry isimli bir haber sitesi. Site, Vienna olarak adlandırılacağı tahmin edilen modelin ilk görsellerini paylaştı. Bu görsellerden yola çıkarak model hakkında yapılabilecek pek fazla çıkarım yok. Fiyatı ve çıkış tarihine ilişkin de bir bilgi henüz bilinmiyor. Ancak modelde önceki QWERTY klavyeli BlackBerry modellerine göre daha büyük bir ekran olacağını görebiliyoruz. Ayrıca ön kamera gibi klasik bir akıllı telefon özelliğine de sahip.

BlackBerry Vienna modelinin en geç MWC 2016’da duyurulması bekleniyor. Model, tıpkı Priv gibi hem iş hem de bireysel kullanıcıları hedefleyecek. BlackBerry bu sefer akıllı telefon sektöründe kalıcı olmak için kararlı görünüyor.

Microsoft, Project Oxford projesini hayata geçirdi!