BlackBerry Priv 4K video çekecek!

blackberry priv

BlackBerry tarafından resmi olarak doğrulanan Priv isimli modele ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. BlackBerry Priv’in kamerası ve işlemcisiyle ilgili güncel detaylar haberimizde.

blackberry-priv

Geçtiğimiz haftalarda BlackBerry’nin CEO’su kameralar önünde yeni modelleri Priv’i resmen doğrulamıştı. Tam boy QWERTY klavyeli Android işletim sistemine sahip BlackBerry Priv, kızaklı yapısı ile dikkat çekmişti. Ancak cihazın kameralar önünde resmen doğrulanması sırasında tüm teknik detaylar paylaşılmamıştı. Şimdi ise modelin kamera ve işlemci detayları, kesinleşen bilgilerle haberimizde.

N4BB isimli internet sitesi tarafından BlackBerry Priv modelinin bazı yeni fotoğrafları paylaşıldı. Site, modeli bir şekilde eline geçirmiş ve detaylı bilgiler paylaşmaya başladı. BlackBerry Priv henüz resmi olarak satışa çıkmadan önce detayların ortaya çıkması bu şekilde gerçekleşti.

Sitenin paylaştığı ekran görüntülerine göre BlackBerry Priv’in arkasında 18 MP çözünürlüğe sahip bir kamera var. Oldukça iddialı olan bu rakamın yanı sıra modelin 4K video çekebildiği de paylaşıldı. 30 kare/saniye hızında 4K videolar çekecek olan cihaz, bu yönüyle de ön plana çıkacak gibi duruyor. 4K video çekme özelliği diğer telefonlarda da var ancak BlackBerry Priv’in nasıl bir telefon olacağına dair önemli bir ipucu.

Ayrıca Qualcomm Snapdragon 808 işlemci detaylandı. 64-bit mimarisine sahip bu işlemci 6 çekirdekli. İki taraftan da kıvrımlı yapısıyla cihazın ekranı 5.5 inç büyüklüğe sahip. Ancak bu ekranın tamamının kullanılabilir olduğunu hatırlatalım. Çünkü BlackBerry Priv’de tam boy QWERTY klavye var. Dolayısıyla sanal klavye ekranda yer kaplamayacak. Telefonun fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili yeni bir bilgi bulunmuyor.

Microsoft yeni model Surface Dock’unu tanıttı