BlackBerry, Samsung ile anlaşmış görünüyor!

blackberry1

Akıllı telefon sektörünün küllerinden doğan markası BlackBerry, gizemli bir modelle karşımıza çıktı. İsimsiz yeni BlackBerry modeli, Samsung işlemcisiyle görüntülendi. Yeni modelin detayları haberimizde.

blackberry[1]

Geçtiğimiz aylarda BlackBerry Priv modeliyle dikkatleri üzerine çeken firma, ilk kez Android işletim sistemli bir akıllı telefon ile karşımıza çıkmıştı. Telefon satışa çıktı. Ancak tek özelliği Android işletim sistemi kullanması değil. Cihaz aynı zamanda kızaklı ve QWERTY klavyeye sahip. Ayrıca bu klavye dokunmatik yüzey olarak da kullanılabiliyor. Firmanın sadece bu modelle yetinmediği ortaya çıktı.

GFXBench isimli performans testi uygulamasının internet sitesinde isimsiz bir BlackBerry modeli görüldü. Yani firma bir başka Android işletim sistemli akıllı telefon ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu modeli ilginç kılan detay ise Samsung Exynos yongası kullanması. Priv modelinde Qualcomm yongası kullanan BlackBerry, şimdi Samsung ile anlaşmış görünüyor.

Söz konusu yeni gizemli BlackBerry modelinde 5.1 inç büyüklüğünde ve 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip bir ekran bulunuyor. Bu çözünürlük Quad HD’ye denk geliyor. Telefonda Android 5.1.1 Lollipop sürümü olduğu da görüntülenmiş. Cihaz, Samsung Exynos 7420 yongasından güç alıyor. Bu yonganın içerisinde 8 çekirdekli ve big.LITTLE mimarisine sahip 2.1 GHz hızında bir işlemci var. Yonga, grafik işlem birimi tarafında Mali-T760 MP8’den güç alıyor. Bunun dışında ise 3 GB RAM, 32 GB depolama alanı, 16 MP arka kamera, 5 MP ön kamera gibi detaylar dikkatimizi çekiyor.

Yeni BlackBerry modeli, daha önceki söylentilerden yola çıkacak olursak Vienna adını alabilir. Ancak henüz yorum yapmak için erken.

Geçtiğimiz yılın hala alınabilir telefonları!