BlackBerry Passport 2 Android 5.1 ile görüntülendi

blackberry passport 2 fotograf

BlackBerry, Venice modelinden sonra Passport 2 modeliyle basında yerini aldı. IFA 2015 yaklaşırken, telefon sektörünün kuyruklu yıldızı bir kez daha pazarda yerini almak istediğini açıkca belirtiyor. Android işletim sistemli BlackBerry Passport 2 modelinin detayları haberimizde.

blackberry-passport-2-android-1

Portekiz kaynaklı haberde BlackBerry Passport modeli, Android işletim sistemiyle görüntülendi. QWERTY yani tam boy klavyeli BlackBerry Passport modeli, en çok tercih edilen BlackBerry tasarımına sahip. Ortaya çıkan bazı fotoğraflara göre BlackBerry’nin bu modeli güncellediği ve Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle satışa hazırladığı iddiasını adeta doğruladı. Daha önce firmanın CEO’sunun daha güvenli bir Android için çalışmalar yapıldığını söylediğini biliyoruz. Dolayısıyla bu gelişme şaşırtıcı olmadı. Ancak modelin ne zaman tanıtılacağı henüz bilinmiyor.

blackberry-passport-2-fotograf

BlackBerry, daha çok iş dünyasını hedeflediği için güvenliği ön plana alan bir firma. Çünkü firmalar ancak bu şekilde BlackBerry’yi çalışanlarına almaya ikna edilebilir. Android ise güvenlik konusunda çeşitli zaafiyetleri olan bir işletim sistemi. Eğer BlackBerry, bu imajı yenileyebilirse, eski günlerine geri dönebilir. Firma geçtiğimiz günlerde Venice isimli bir modelini el altından adeta lanse etmişti. Yine tam boy klavyeye sahip olan bu modele de yer vermiş ve ilgi çekici bulmuştuk. Bakalım BlackBerry, eski günlerine dönebilmek adına bu iki modelle ne zaman karşımıza çıkacak.

BlackBerry Venice’den kısa bir video geldi