BlackBerry Rio Hakkında Yeni Detaylar

BlackBerry Rio 575

Kanadalı telefon üreticisi BlackBerry’nin dokunmatik ekranlı yeni akıllı telefonu olan BlackBerry Rio’nun donanımsal özellikleri internete sızdırıldı.

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu BlackBerry Passport’la bir süredir etkinliğini kaybettiği akıllı telefon pazarına sağlam bir geri dönüş yapan Kanadalı telefon üreticisi BlackBerry, bu alandaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yenilikçi bir tasarıma sahip olan Passport’un aksine alışılmış BlackBerry tasarımıyla dikkat çeken yeni telefonu BlackBerry Classic’i geçtiğimiz günlerde piyasaya süren firma, şimdi de BlackBerry Rio için hazırlıklara başladı.

BlackBerry_Rio

QWERTY klavyeli telefonlarıyla tanınan Kanadalı telefon üreticisinin dokunmatik ekran alanındaki yeni çalışması olan BlackBerry Rio hakkında şu ana kadar bilinenler oldukça kısıtlı olsa da, telefonun donanımsal özellikleri hakkında internete sızdırılan yeni bilgiler merak edilen birçok detayın ortaya çıkmasını sağladı. Ancak BlackBerry’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu olması beklenen BlackBerry Rio’nun orta seviye bir akıllı telefon olduğunun ortaya çıkması hayal kırıklığı yarattı.

N4BB tarafından internete sızdırılan bilgilere göre BlackBerry Rio‘nun donanımsal özellikleri arasında 1280 x 720 çözünürlükte 5 inç dokunmatik ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli MSM 8960 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD hafıza kartı desteği, 2800 mAh sabit batarya, 8 megapiksel arka kamera ve 2 megapiksel ön kamera yer alacak. Rio’nun donanımsal özellikler konusunda beklentilerin altında kalması, BlackBerry’nin bundan sonra dokunmatik telefonlara yöneleceği yönündeki iddiaları da asılsız çıkardı.

ASUS ZenFone’dan Yeni Görüntüler Yayınlandı