Samsung Gear VR artık daha kolay ve eğlenceli

Gear VR

Samsung Electronics’in Mobil Dünya Kongresi 2017’de tanıttığı kontrol cihazına sahip Gear VR; Samsung’un sanal gerçeklik ekosistemini genişleterek kullanıcıların VR içeriğiyle daha çok etkileşime geçmelerini sağlıyor.

Samsung Electronics, ilk kontrol cihazına sahip Gear VR başlığı olan ve Oculus tarafından desteklenen Samsung Gear VR’ı; bugün Mobil Dünya Kongresi 2017’de duyurdu. Kontrol cihazıyla gelen Gear VR, Samsung’un sanal gerçeklik ekosistemini genişletiyor ve tüketicilerin Gear VR deneyimlerini daha kolay ve eğlenceli hale getiriyor.

Gear VR ile gelen kontrol cihazı, ergonomik ve yuvarlak hatlı tasarımıyla tek elle optimum kullanım ve rahatlık sağlarken; en aza indirilmiş kafa hareketiyle daha iyi etkileşim yaratarak konforlu bir deneyim sunuyor. Bunlara ek olarak, kontrol cihazı kullanıcılara şunları sağlıyor:

Daha iyi bir VR deneyimi için farklı hareket girdileri – Touchpad, VR uygulamalarında daha hızlı seçme ve etkileşim imkânı sunuyor ve işaret etme; sürükleyip ve bırakma, eğme ve ateş etme gibi çeşitli hareket biçimlerini mümkün kılarken tetik sayesinde gelişmiş oyun deneyimleri mümkün hale geliyor.

Uzun süreli kullanım için en aza indirilmiş hareket – Kontrol cihazının üzerinde yer alan Ana Ekran, Ses ve Geri tuşları kullanıcıların ihtiyaç duyabilecekleri her şeye kolayca ulaşmalarını sağlayarak sürükleyici içeriğe odaklanabilmelerini sağlıyor.

Konforlu oyun deneyimi için güvenli tutuş – Kontrol cihazının bilek kayışı en haraketli anlarda bile konforlu kullanım için güvenli bir tutuş sağlıyor.

Gear VR  tüketicilerin daha çok etkileşime geçmelerine yardımcı oluyor

Samsung Electronics Mobil İletişim Birimi Başkan Yardımcısı YH Lee; “Samsung’da VR deneyimlerinin standartlarını belirlemeye ve aşmaya; bu deneyimleri daha ulaşılabilir hale getirmekle birlikte en yüksek kaliteyi sunmaya odaklanıyoruz” dedi ve devam etti; “Kontrol cihazıyla gelen Gear VR, sanal gerçeklik ekosistemimizi genişleterek tüketicilerin ister oyun ister video olsun VR içeriğiyle daha çok etkileşime geçmelerine ve dahil olmalarına yardımcı oluyor.”

Kontrol cihazına sahip GearVR; kapsamlı bir izleme deneyimi için; 101 derece FOV’a (Görüş Alanı) sahip 42mm’lik lensler ve hareketli görüntüye bağlı baş ağrısını en aza indirmek için geliştirilmiş bozulma düzeltme teknolojisi ile geliyor. Kontrol cihazına sahip GearVR, dahili dönüştürücüsüyle hem mikro USB hem de USB Type-C destekliyor. GearVR ayrıca, kumandayı kullanılmadığı zamanlarda taşımak için başlık üzerinde bir kayışa sahip.

Samsung Gear VR’nin en son sürümü; Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 ve S6 edge ile uyumlu olma özelliği taşıyor.

GNÇYTNK ile BiP’ten Mobil iş başvurusu