Black Panther Wakanda Forever’dan ilk fragman

Black Panther Wakanda Forever

Kasım ayında vizyona girecek Black Panther Wakanda Forever filminden ilk fragman Comic-Con sırasında yayınlandı.

Bildiğiniz gibi birkaç gündür Amerika’nın San Diego şehrinde çizgi roman meraklılarını bir araya getiren Comic-Con düzenleniyor. Comic-Con her ne kadar yolculuğuna bir çizgi roman fuarı olarak başlamış olsa da, bugün sinema ve televizyon dünyasının da hayranlarla buluştuğu en önemli etkinliklerden biri haline gelmiş durumda. Pandemi sebebiyle iki yıldır doğru düzgün düzenlenemeyen San Diego Comic-Con bu yıl tam gaz geri döndü ve pek çok heyecan verici duyuruya ve tanıtıma sahne oldu.

San Diego Comic-Con’da panel düzenleyen şirketlerden biri de Marvel’dı. Yeni projelerini Comic-Con’da görücüye çıkaran Marvel, heyecanla beklenen Black Panther Wakanda Forever filminden de ilk fragmanı yayınladı.

black panther wakanda forever

Black Panther rolüyle yıldızı parlayan Chadwick Boseman, 2020 yılında kanser sebebiyle hayatını kaybedince, devam filminin nasıl çekileceği merak konusu olmuştu. Boseman’dan sonra T’Challa rolünü başkasına vermek istemeyen Marvel, bunun yerine Black Panther unvanını ve kostümünü başka bir karakterin devralacağını açıklamıştı. Bu karakterin kim olacağı hala bilinmiyor. Yayınlanan ilk fragmanda Black Panther’ı kısaca görsek de fragman da yeni Black Panther’ın kim olduğu konusunda ipucu vermiyor.

Ancak yayınlanan bu ilk fragman Black Panther Wakanda Forever’ın konusu hakkında önemli ipuçları barındırıyor. T’Challa’nın ölümü için yas tutan Wakanda ile açılan fragman, daha sonra Marvel’ın henüz sinematik evreninde görmediğimiz en önemli karakterlerden biri olan Namor’un Black Panther Wakanda Forever ile bu evrene dahil olacağını gösteriyor. Wakanda gibi Marvel evrenindeki hayali bir medeniyet olan Atlantis’in lideri olan Namor, Aquaman benzeri özelliklere sahip. Fragman da filmde su altı dünyasının ve Wakanda ile Namor arasındaki savaşın önemli bir yer tutacağını gösteriyor.

Öte yandan fragmanda, kendi Iron Man benzeri kostümünü yaparak Iron Man’in yerini alan Riri Williams yani Iron Heart karakterini de ilk kez görme şansı yakalıyoruz.

Rolls-Royce ve Hyundai uçan taksi projesinde işbirliği yapacak