Oyun dünyasında Black Friday indirimleri başladı

Black Friday

Oyun dünyasında Black Friday indirimleri başladı. Steam ve PlayStation Store gibi platformlarda bu hafta oyunlarda kayda değer indirimler var.

Bildiğiniz gibi bu hafta Türkiye’de oyunseverler için hiç de iyi geçmedi. Oyun dünyasının artık değişilmez bir parçası haline gelmiş olan Steam, Türkiye’de TL desteğini keserek dolara geçiş yaptı. Bu da Steam’deki oyun fiyatlarının bir anda uçup gitmesine sebep oldu. Bazı oyunlarda zammın boyutu yüzde 50’lere yüzde 60’lara kadar ulaşıyor. Haliyle bu durum oyunseverleri mutsuz etti. Neyse ki tam da bu dönemde Black Friday oyunseverlerin imdadına koştu.

Kara Cuma ya da Şahane Cuma gibi isimlerle ülkemize de transfer edilen Black Friday indirim günleri, daha cuma günü gelmeden oyun dünyasında etkilerini hissettirmeye başladı. Bu hafta TL’den dolara geçmesiyle meşgul eden Steam’de pek çok oyun Kara Cuma vesilesiyle indirime girdi. Üstelik bazı oyunlarda yüzde 90’a ulaşan çılgın indirimler var ki bu da oyunların dolar bazındaki fiyatının bile epey düşmesini sağlıyor.

Uygun fiyata PlayStation 4 oyunu

Üstelik Kara Cuma vesilesiyle oyun fiyatlarında indirime giden tek platform Steam de değil. Şu anda PlayStation Store’da da Black Friday indirimleri adı altında son derece ciddi indirimler var. Üstelik bu indirimler en popüler oyunlardan bazılarına da uygulanıyor. Örneğin şu anda PlayStation Store’da EA Sports FC 24’ün fiyatı 1425 TL’den 712 TL’ye düşmüş durumda.

Yani anlayacağınız bu hafta oyun kütüphanelerini genişletmek isteyen oyunseverler için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bu yüzünden Steam ve PlayStation Store gibi platformlarda istek listenizdeki oyunların indirimli fiyatlarını hafta bitmeden kontrol etmek isteyebilirsiniz.

Steam TL’den dolara geçti; oyun fiyatları zamlandı