BlaBlaCar Asya’ya Açılıyor

BBC slide design

Geçtiğimiz Eylül ayında Türk kullanıcılarla buluşan dünyanın en büyük şehirlerarası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, bugün Hindistan’da faaliyete başlıyor. BlaBlaCar’ın ücretsiz Android ve iPhone uygulamasıyla artık Hindistan’da yaşayanlar da son dakikada bile karar verseler, şehirlerarası yolculuklarını konforlu bir şekilde yapabilecekler.

Hindistan; genç nüfusu, aktif Facebook kullanıcıları ve büyük şehirlerinin arasındaki uzun mesafelerle yolculuk paylaşımı için büyük potansiyele sahip. Ayrıca ülke gelirine kıyasla ulaşım hem pahalı hem de yoğun talep ve yetersiz altyapıdan dolayı otobüs ve tren biletleri haftalar öncesinden tükenebiliyor. BlaBlaCar, Hindistan’da faaliyete başlamasıyla son dakika şehirlerarası ulaşıma konforlu bir çözüm sunmuş oluyor.

BBC+slide+design

BlaBlaCar; müşterilerin talebi üzerine sunulan bir sürücü hizmeti olmak yerine, üyelerinin kendi aralarında bir paylaşım deneyimi yaşamalarını sağladığından, ulaşımla ilgili popüler uygulamalar arasında benzersiz bir konuma sahip. Dünyada her ay 2 milyondan fazla kişi BlaBlaCar sayesinde birlikte yolculuk ediyor.

BlaBlaCar, İstanbul’dan sonra, dünyadaki dokuzuncu ofisini Yeni Delhi’de açıyor olacak. Geçtiğimiz Temmuz ayında uluslararası platformda büyüme hedefini finanse etmek için şirketin aldığı 100 milyon dolarlık yatırımın ardından girdiği ikinci pazar Hindistan olacak.

Hindistan’la beraber artık 14 ülkede faaliyet gösteren BlaBlaCar, dünyanın en büyük yolculuk paylaşım ağı olarak da konumunu güçlendiriyor. Benelüks, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, Portekiz, Rusya, İspanya, Türkiye, Ukrayna ve İngiltere şirketin faaliyet gösterdiği diğer ülkeler arasında yer alıyor.

Kablosuz Telefona Altın Dokunuş