Bitcoin Tuzağı Devam Ediyor!

BITCOIN

Bir sure yayınladığımız haberde Apple ürünleri üzerinden BitCoin tuzağı kurulduğuna dikkat çekmiştik ve devamının geleceği konusunda endişe duyuyorduk. Bitcoin tuzağının yeni platformu ise Windows oldu.

BITCOIN

Fiyatı sürekli değişkenlik gösteren dijital para biriminin değişimini kontrol altında tutabilmek için bazı yazılımlar kullanmak zorunda kalınıyor. Windows’ta bulunan Bitcoin Alarm isimli yazılımda tam olarak bu istenileni yerine getiriyor. Bitcoin değerinde herhangi bir değişim olduğu zaman SMS uyarısı yapmakla yükümlü.

Masum ve yararlı görünen bu yazılımın sanıldığı gibi olmadığını ortaya koyan uzmanlar, yazılımın kodlarını incelediler ve olmaması gereken bazı şüpheli bölümler olduğunu fark ettiler. İlk olarak yazılımın kötü niyetli olduğunu, bilgisayarlarda anti virüs programı kurulu olup olmadığını kontrol amacı güden bazı bölümler olduğunu belirttiler. Bir işlem yapmadan önce anti virüs programı kontrolü gerçekleştiren uygulamanın uzmanların dikkatini çekmesinin ardından incelemeye alındı ve bunun sonucunda kodların içine gömülmüş bir trojan keşfettiler.

Trojanın görevi kurulduğu bilgisayarların uzaktan ele geçirilmesini sağlamak ve kullanıcının bilgilerini ve bitcoin cüzdan detaylarını çalmakla görevlendirilmiş.

Güvenerek, yararınıza gibi duran bu yazılımı indirdiyseniz, belki de siz farkına varmadan dijital cüzdanınızda bulunan BitCoin’ler her geçen gün azalıyor. Bu programı kullananların sağlam bir antivirüs ile bilgisayarlarını taratmalarını ve bu programdan kurtulmalarını tavsiye ederiz.

Bakalım bu BitCoin furyasına ileride ne gibi hileler karışacak.