Linux’ta Büyük Tehlike!

hft

Popüler antivirüs yazılımı üreticisi Symantec, Linux sistemlerinde yeni bir solucan tespit edildiğini açıkladı.

hft

Darlloz isimli solucan Linux sistemlerine saldırarak cihazın içine CPU aracılığıyla Bitcoin türevi bir dijital para birimleri için çalışmaya başlıyor.

Solucanın Ocak ayında tespit edildiğini belirten antivirüs üreticisi, solucanın amacının tespiti zor Linux sistemlerine sızmak olduğunu açıkladı. Hackerlar böylece her nerede olursa olsun akıllı televizyonlarda, televizyon kutuları ve internet bağlantısı bulunan benzeri tüm ev eşyalarının işlemcilerini kontrol altına alarak, kendi çıkarları için kullanabileceklerini belirtti.

Duymaya alışık olduğunuz Bitcoin türevinden olan Mincoins ve Dogecoins gibi dijital para birimlerinin üretimi için çalıştığı belirtilen Darlloz solucanı, işin başında olan dijital para birimleri üzerinde çalışıyor. Zira Bitcoin’i normal işlemciler ve sistemlerde üretmesi oldukça zor bir durum teşkil ediyor. Darlloz’un Hacker’ının şuana kadar sadece 200 dolar değerinde dijital para birimi üretebildiğini söyleyen Symantec, miktarın az görünmesinin önemli olmadığını çünkü bu miktarın zaman içerisinde binlerce dolara çıkabileceğini ve hatta bahsi geçen para birimlerinin değer kazanması halinde bugün üretilen dijital paraların milyonlarca dolar olabileceğinin altını çizdi.

Buna hiç kimse imkansız gözüyle bakamıyor, çünkü daha önce Bitcoin örneğinde aynı süreç yaşanmıştı.