Bitcoin sabit duruşunu sürdürüyor

bitcoin

Kripto para piyasası bir süredir makro verilerden daha az etkileniyor. ABD’de de açıklanan enflasyon rakamları karşısında da bu gelenek bozulmadı. Piyasası etkileyebilecek bir karar kripto para piyasasının odağında olacak. SEC, Ark Investment’in Bitcoin ETF başvurusu ile ilgili kararı açıklayacak.

Çarşamba ve perşembe günleri 30.000$’ın üzerine çıkmayı başarabilse de bu bölgede kalıcılık sağlayamayan Bitcoin dün ABD enflasyon verisi sonrası sabit duruşunu sürdürdü. Üç haftalık bir aranın ardından haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanan kripto para piyasası bir süredir makro verilerden daha az etkileniyor. Kripto para piyasasının içsel dinamiklerine yönelik eylemler, SEC tarafından gerçekleşen söylemler ve büyük fonların Bitcoin ETF başvurusu gibi haberler sektöre daha çok etki ediyor.

bitcoin

Nitekim son dönemde büyük fon yönetim şirketlerinin SEC’e Bitcoin ETF başvurusunda bulunduğunu biliyoruz. Bu başvurulardan bir tanesi de Ark Investment’a ait ve bu kararın bugün akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor. Son zamanlardaki düşük volatilite çıkacak karara bağlı olarak yükselebilir. Ancak erteleme kararı çıkabileceği de belirtiliyor. Bitcoin ETF başvurusu kabul edilirse piyasa uzun zamandır aradığı olumlu bir katalizör ve hikâyeyi baz alarak yeni yükseliş hamleleri başlatabilir. Ancak çeşitli uzmanlar ertelenme olasılığının daha yüksek olduğunu belirtiyorlar.

Altcoinlere baktığımızda ise SHIB öncülüğünde memecoinlerde bir yükseliş olduğu son günlerde görülüyor. Haftalık yükselişi %20’yi aşan SHIB, PEPE ve DOGE’a liderlik ederek yatırımcılarına bu hafta ciddi getiri sağlıyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 1,18 trilyon dolar civarında seyrederken Ethereum 1.850$ bölgesinde yatay fiyatlanıyor. LPT, AKRO, CLV ve MC ise Bitay’da günün en çok yükselen kripto paraları olmayı başardılar.

Güvenli sürüş için lastiklerde Nitrojen gazı kullanın