Bitcoin Dominansı Düştü

spot bitcoin

SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu), spot Bitcoin borsa işlemli fonları (ETF’ler) üzerinde opsiyon ticareti ile ilgili kararını erteledi

Cboe Borsa ve Miami Uluslararası Menkul Kıymetler Borsası’nın başvurularına cevap verme süresini uzatan SEC, aynı şekilde Nasdaq’ın BlackRock’un iShares Bitcoin Trust (IBIT) üzerine opsiyon sunma talebini de erteledi.

Bu durum, BTC daha fazla kurumsal sermayenin girişini sağlayabilir. SEC’in kararı 24 Nisan’da açıklanacak. BTCETF opsiyonlarının onaylanması piyasaya çeşitli hedge fonu yatırımcılarını çekebilir. SEC, şu anda yedi spot Ether ETF’si üzerinde de karar vermeye hazırlanıyor ve analistlere göre bunları 23 Mayıs’taki VanEck başvuru tarihinde onaylamak için bekliyor. Ayrıca, SEC’e sunulan çeşitli kaldıraçlı BTC ETF başvuruları da bulunuyor.

Bitcoin için fiyat artışı

JPMorgan Analistleri: Bitcoin’in altınla portföylerde eşdeğer olması beklentisi gerçekçi değil

JPMorgan analistleri, yeni başlatılan BTC borsa yatırım fonlarının olumlu etkisine rağmen Bitcoin’in altınla aynı piyasa değerine ulaşma beklentisinin gerçekçi olmadığını belirtti. Analistler, BTC volatilitesinin altınınkinden 3.7 kat daha yüksek olması, BTC piyasa değeri olarak altınla eşleşmesini beklemenin gerçekçi olmadığı anlamına gelir.

 Do Kwon’un Montenegro’dan Güney Kore’ye iadesi kararı alındı: ABD iadesi iptal edildi

Karadağ’daki Podgorica Yüksek Mahkemesi, Terraform Labs’ın kurucu ortağı Do Kwon’un ABD’ye iade edilmesine dair verilen önceki kararı bozdu ve Do Kwon’un Güney Kore’ye iade edilmesine karar verdi. Kwon’un avukatları, ABD’ye iade sürecinde usulsüzlükler olduğunu belirterek itirazda bulundu ve Karadağ İstinaf Mahkemesi 5 Mart’ta ABD’ye iadeyi iptal etti. Güney Kore Ulusal Polis Ajansı, Do Kwon’u Karadağ’dan ülkeye getirmek için Interpol’den yardım istedi. Güney Kore, Kwon’un iadesini ABD’den talep etmişti.

CoinTR Education’da Blokzinciri ve Web3 Eğitimleri Başladı