Bitcoin yıllar sonra 20 bin doların altına düştü

Bitcoin boğa koşusu BTC

Kripto para piyasasındaki önlenemez düşüş sürüyor. Bitcoin yıllar sonra ilk kez 20 bin doların altına düştü.

Bildiğiniz gibi son dönemde kripto para pazarında büyük bir çöküş yaşanıyor. Terra Luna gibi alt-coinlerin yaşadığı çöküş kripto pazarına dair bir güvensizlik yaratırken, Bitcoin ve Ether gibi en bilindik, en “güvenilir” kripto paralar bile ortaya çıkan bu sıkıntılı süreçte tutunamıyor. Her iki kripto para da hızla değer kaybetmeye devam ediyor.

2021’in kasım ayında zirve noktasını gören Bitcoin, o günden beri adeta serbest düşüşe geçmiş durumda. O günden bu yana yüzde 74 değer kaybeden popüler kripto birimi, bu hafta 17 bin dolar bandına kadar düştü. Şu sıralar ise 20 bin dolar bandının hemen altında geziniyor. Yaşanan bu düşüşle birlikte Bitcoin, yıllar sonra ilk kez 20 bin doların altına düşmüş oldu. Üstelik bu düşüş trendinin yakın zamanda tersine dönmesi de zor görünüyor. Elbette söz konusu kripto para piyasaları olduğunda gidişatın nasıl olacağını kestirmek oldukça güç, fakat analistin görüşü düşüşün en azından bir süre daha devam edeceği yönünde.

New York, Bitcoin madenciliğini sınırlıyor

AvaTrade pazar analisti Naeem Aslam, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, 20 binin altına düşüşün beklendik bir durum olduğunu söylüyor. Çünkü kripto para piyasasında böylesine karamsar bir hava hakimken Bitcoin’in daha da düşmesi kaçınılmazdı. O yüzden 20 bin doların altına düşmesi zaten an meselesiydi.

Etherium da aynı şekilde bu karamsar havadan nasibi almış durumda. Kasım ayındaki rekor değerinden bu yana yüzde 80 düşen Etherium, 1000 doların atlına düşmüş durumda.

Meta VR gözlüklerinin gelecekte nasıl görüneceğini gösterdi