Bir Yasakta Anonymous’a!

Bir Yasakta Anonymousa

Geçtiğimiz günlerde siyahi genç Michael Brown’ı öldüren polisin adını açıklayan Anonymous hacker grubunun Twitter hesabı kapatıldı.

Söz konusu olaya karışan polisin adının açıklanmasından kısa bir süre sonra kapatılan hesaba hem tepki, hem destek mesajları yağıyor.

Bir Yasakta Anonymous'a!

Kısa bir süre önce ABD’nin Missouri eyaletinde yaşanan Michael Brown’un bir polis memuru tarafından öldürülmesi sonucu ABD’de ırkçılık iddialarıyla binlerce insan sokağa dökülmüştü. Bunun üzerine Anonymous hacker grubu ise söz konusu polis memurunun adını ve soyadını Twitter hesabından paylaştı.

Paylaşımdan kısa bir süre sonra ünlü hacker grubunun Twitter hesabının kapatılması sonrasında Anonymous grubu sözcüsü Twitter hesaplarının kapatıldığını doğruladı. Mikroblog platformu tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken bazı kesimler özel hayatın gizliliği ilkesinin ihlal edilmesinden dolayı kapatıldığını belirtti. Diğer yandan bölge polisi hacker grubunun verdiği ismin yanlış olduğunu açıkladı.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Aralık ayında yaşanan yolsuzluk iddiaları sonrası Türkiye, sosyal medya devinden özel hayatı ihlal eden ve yanlış bilgiler veren hesapların kapatılmasını talep etmiş ancak Twitter tarafından bunun olmayacağı konusunda açıklama gelmişti. Bu açıklama sonrasında ise sosyal medya aracına Türkiye’de erişim engellenmişti.

İngilizler Cortana’yı Beğenmedi!