Bu sene ki Gamescom kaç kişiyi ağırladı?

gamescom 2017 5

Oyun dünyasının en büyük etkinliklerinden biri olarak gösterilen Gamescom, 2017’de katılımcı rekoru kırdı. İşte detaylar.

E3 ile birlikte oyun dünyasının en büyük etkinliklerinden biri olan Gamescom, bu sene de renkli görüntülere sahne oldu. Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşen etkinliğe, dünyanın dört bir yanından yüzlerce oyun sever katıldı.

Bu sene düzenlenen Gamescom, Almanya hükümetinin de tam desteğini almıştı. Fuar alanının genişletilmesi için de bazı girişimlerde bulunan hükümet yetkilileri, açılışta da etkin rol oynamıştı. Hatta etkinliğin tarihinde ilk defa, açılış bir başbakan tarafından yapıldı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gamescom’un ilk gününde açılışı yaparak, fuar alanını gezdi. Peki hükümetin bile bu kadar aktif bir şekilde rol aldığı bir etkinlik kaç kişiyi ağırladı?

Gamescom organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, bu seneki etkinliğe 106 farklı ülkeden 350.000 ziyaretçinin katıldığı belirtildi. Bu sayı 2016 yılında 345.000’di. Dolayısıyla 2017’de Gamescom’da etkinlik rekoru da kırılmış oldu.

Gamescom’da kırılan bir diğer rekorda, etkinliğe katılan ülke ve şirket sayısında gerçekleşti. Fuarda tam 106 farklı milletten oyun severler bulunurken, firma sayısı da 877’den 919’a yükseldi.

Geçtiğimiz yıl 193.000 metrekarelik alanda gerçekleşen Gamescom, bu sene ise tam 201.000 metrekarelik alana yayıldı.

Gamescom’un önümüzdeki yıl nasıl bir performans sergileyeceği de şimdiden merak konusu oldu diyebiliriz. Zira bu sene Almanya hükümeti fuar için yoğun bir mesai harcadı.