Bim Cumhurbaşkanı’nın iPhone boykot çağrısı üzerine iPhone 6 satışını durdurdu!

iPhone 6

Bim 17 Ağustos tarihinde satışa sunacağı uygun fiyatlı iPhone 6 satışını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iPhone boykot çağrısı üzerine durdurdu. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde!

Bim’in geçtiğimiz günlerde 17 Ağustos 2018 tarihinde uygun fiyatlı iPhone 6 modelini satışa sunacağını açıklamıştık. Ancak ülkemizde yaşanan son gelişmeler Bim’in geri adım atmasına neden oldu. ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı ekonomik yaptırıma karşılık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacağını açıklamıştı.

Bim iPhone 6 satmayacak!

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı, “Onların iPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venus var, Vestel var.” açıklamasında bulunarak Apple ürünlerinin ve diğer ABD menşeli ürünlerin boykot edileceğinin sinyallerini vermişti.

Türkiye Apple ürünlerine boykot uygulayacak!

Bu açıklamaların ardından Bim cephesinden de karşı hamle geldi. Bim, mağaza girişlerine “Sayın müşterilerimiz, 17.08.2018 tarihinde afişimizde bulunan telefon iPhone 6 ürünümüzün satışı durdurulmuştur. Anlayışınız için teşekkür ederiz.” açıklama yazdı.

Bim ve A101‘in uzun bir süre iPhone ve Apple aksesuarları satmayacağını söyleyebiliriz. Bakalım ülkemizde uygulanan bu ekonomik yaptırımın sonuçları nasıl olacak?

iPhone 6