Amerika’yı boykot etmek için iPhone’larını parçaladılar!

boykot

Amerika’nın Türkiye’ye uyguladığı ekonomik yaptırıma karşılık, ABD menşeli iPhone’ların boykot edileceği açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından boykot için iPhone’ları parçaladılar.

Amerika’nın ülkemize uyguladığı ekonomik yaptırımlar karşısında Türkiye yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Dün düzenlenen Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Onların iPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venus var, Vestel var.” açıklamasında bulunmuştu.

Boykot için iPhone parçaladılar!

Bu açıklamaların ardından ikinci el alışveriş sitelerinde ABD’ye karşılık vermek için satılık iPhone ilanları baş göstermişti. Bu ilanların ardından şimdi de iPhone’unu parçalayanlar ortaya çıktı. Twitter üzerinden onlarca kişi #boykot hashtag’ini kullanıp, iPhone’larına kurşun sıktı, yaktı ve bıçakla parçaladı.

Aşağıdan iPhone’larını parçalayanların videoların bir kısmına ulaşabilirsiniz.

Türkiye’ye girişi olmuş, vergisi ödenmiş ve satın alınmış iPhone’ların parçalansa bile ABD ekonomisine zarar vermeyeceğini düşünürsek, bu hamlenin biraz şov olduğunu söyleyebiliriz. Umarız iki ülke arasındaki ilişkiler en kısa sürede düzelir de bu tip olaylar ile karşılaşmayız.